Home > Agenda > stiri > Soprana Anda Pop revine pe scena Operei Naţionale Bucureşti, în spectacolul „Madama Butterfly” de Giacomo Puccini

Soprana Anda Pop revine pe scena Operei Naţionale Bucureşti, în spectacolul „Madama Butterfly” de Giacomo Puccini

După ce a fost aplaudată de publicul Operei Naţionale Bucureşti cu ocazia concertului dedicat Zilei Naţionale a Germaniei din data de 3 octombrie 2012, soprana Anda Pop revine pe scena instituţiei pentru spectacolul de excepţie „Madama Butterfly” de Giacomo Puccini – vineri, 18 ianuarie, ora 19.00. Astfel, povestea din Ţara Soarelui Răsare o va avea ca protagonistă pe solista Operei Braşov, care va interpreta rolul principal feminin – Cio-Cio-San (Madama Butterfly) – din cunoscuta operă a lui Puccini.

Soprana Anda Pop a colaborat, de-a lungul carierei, cu Opera Naţională Bucureşti, Orchestra Naţională de Cameră, Orchestra Naţională Radio, Opera din Budapesta, precum şi cu filarmonici din ţară şi străinătate.  Repertoriul său cuprinde roluri precum Donna Elvira din „Don Giovanni” de Wolfgang Amadeus Mozart, Contesa din „Le Nozze di Figaro” de acelaşi compozitor, Alice Ford din „Falstaff” de Giuseppe Verdi, Adalgisa din „Norma” de Vincenzo Bellini etc. A efectuat mai multe turnee în străinătate – în Austria, Germania, Luxemburg, Franţa, Elveţia, Marea Britanie, Africa de Sud – şi a colaborat cu soliştii Teatrului San Carlo din Napoli la proiectul „Le Donne di Puccini” în perioada 2007-2008. De 15 ani, colaborează cu pianista Verona Maier, împreună susţinând numeroase turnee în ţară şi în străinătate.

Despre rolul Madama Butterfly, solista a declarat: „Personajul a fost pentru mine o provocare încă din studenţie, iar cea care m-a îndemnat spre abordarea acestuia, găsind că deţin coloritul şi capacitatea vocală spre a-l susţine, a fost maestra mea, doamna Georgeta Stoleriu. În 2007, după un studiu intens sub atenta supraveghere a celei care a fost una dintre cele mai mari Cio-Cio-San ale timpului, doamna Eugenia Moldoveanu, am obţinut Premiul al II-lea la Concursul Internaţional „Madama Butterfly” (Japonia), fiind apoi invitată în Ţara Soarelui Răsare doi ani consecutiv. Aşadar, invit publicul bucureştean la acest spectacol, sperând să devină o clipă de emoţie pură spre a uita cotidianul”.

Articole asemanatoare
vară
Noul normal după 1 iunie. Unde ne vom distra vara aceasta
spectacole
Spectacolele în aer liber ar putea fi reluate din 15 iunie. Iată în ce condiţii
loredana
Loredana este nostalgică după ce i s-au anulat concerte mari
lady gaga
O cântăreață faimoasă a dat lovitura. Va susține mai multe concerte la Las Vegas

Comenteaza acest articol

Soprana Anda Pop revine pe scena Operei Naţionale Bucureşti, în spectacolul „Madama Butterfly” de Giacomo Puccini

by   1 min
0