Home > Agenda > stiri > Spectacular, Spectacular! Radu Afrim inovează Gala Tânărului Actor

Spectacular, Spectacular! Radu Afrim inovează Gala Tânărului Actor

Printre puţinele instrumente de promovare pe care le are un tânăr actor, proaspăt absolvent de facultate, în această lume obsedată de staruri, se numără şi HOP aka Gala Tânărului Actor, competiţia de vară a UNITER-ului unde, timp de o săptămână, junii aspiranţi la graţiile Thaliei se adună la malul mării şi susţin diverse probe pentru a-şi demonstra aptitudinile.

În 2008, când încă puteam fi şi eu considerată tânără :), am participat la acest concurs şi m-a întristat senzaţia de desuetitudine pe care o transmiteau deopotrivă spaţiul de joc – Casa de Cultură din Mangalia – cât şi modul în care erau gândite probele, organizarea şi comunicarea.

Anul ăsta, însă, UNITER a decis să revoluţioneze tot ce însemna Gala Tânărului Actor şi, pentru asta, a apelat la omul care reprezintă chintesenţa inovaţiei în teatrul românesc: regizorul Radu Afrim. Acesta a modificat conceptul de bază al evenimentului, propunând noul slogan “Anul acesta, purtăm Spectaculosul!”

S-a renunţat la Casa de Cultură, în favoarea unui spaţiu nou şi ofertant: Vox Maris Grand Resort din Costineşti.

Iar propunerea cea mai tentantă a atrăgătorului roşcat, adresată celor 47 de tineri selectaţi cu atenţie, ca boabele de cafea din reclame, este: 3 minute de celebritate. Pe lângă alte probe, concurentul trebuie să-şi aleagă vedeta preferată şi să-şi creeze un recital de trei minute – în pielea ei.

Rezultatul? Ai întâlnire la Costineşti cu Johnny Depp, Woody Harrelson, Renee Zellweger, Jim Carrey, Liza Minnelli, Amy Winehouse, Margareta Pâslaru, Charlie Chaplin, Tom Hanks, Alan Cumming şi mulţi alţii. Între 4 şi 8 septembrie 2013.

Foto: Cosmin Bumbuţ.


Articole asemanatoare
Top 10 cele mai drastice transformari ale actorilor
Ce piese de teatru vedem in saptamana 28 noiembrie – 4 decembrie
Ce piese de teatru vedem in saptamana 21-27 noiembrie
Intrebari si raspunsuri la TNB, despre O intamplare ciudata…

Loading...

Comenteaza acest articol

Spectacular, Spectacular! Radu Afrim inovează Gala Tânărului Actor

by   1 min
0