Home > Agenda > Stiai ca azi e Ziua Pacalelilor?

Stiai ca azi e Ziua Pacalelilor?

Ziua de 1 aprilie sau Ziua Pacalelilor este asteptata si sarbatorita cu mare entuziasm peste tot in lume. Este drept ca 1 aprilie nu reprezinta o sarbatoare legala, insa ea este recunoscuta ca fiind acea zi din an in care glumele (uneori proaste) trebuie tolerate.
De aceea cei mai multi profita de aceasta ocazie pentru a plati polite mai vechi rudelor, prietenilor si chiar sefilor.
Ziua Pacalelilor isi are originea in secolul al XIV-lea in “Povestirile lui Chaucer din Canterbury” (1392) in care unul dintre personajele principale se lasa pacalit de o vulpe.

Timp de atatea sute de ani, imaginatia omului a scornit si a tot scornit pacaleli in aceasta zi. Multe dintre ele nu ne sunt cunoscute, altele insa au fost date publicitatii, ba chiar au fost facute cu titlu oficial in ziua de 1 aprilie.

  1. In anii 1950, televiziunea din Germania a anuntat pe 1 aprilie ca Turnul din Pisa a cazut.
  2. In 1957, chiar si CNN a facut o farsa spunand pe post ca in Elvetia s-a descoperit copacul care produce spaghetti.
  3. In 1965, BBC a anuntat ca s-a descoperit modalitatea prin care mirosul poate fi transmis pe calea undelor. Farsa a fost cu atat mai amuzanta cu cat multi telespectatori au sunat sa confirme succesul experimentului.
  4. In 1989, doi dintre prezentatorii de la BBC s-au luat la bataie in direct pe 1 aprilie lasandu-i pe telespectatori sa creada ca cearta era adevarata.
  5. In 2003, multe siteuri din China si Corea de Sud au scris ca CNN a anuntat asasinarea lui Bill Gates ceea ce a facut ca pe 1 aprile a acelui an actiunile Microsoft din Corea de Sud sa scada cu 1.5%.
  6. In 2004, televiziunea italiana Rai 2 a transmis ca NASA a descoperit ulei nerafinat pe Marte.
  7. In 2005, o stire oficiala a fost postata pe site-ul oficial al NASA anuntand ca s-a descoperit apa pe Marte. Pentru si mai multa credibilitate cei de la NASA au adus asigurari ca au si poze doveditoare. Pozele erau de fapt ale unui baton de ciocolata Mars intr-un pahar cu apa.
  8. In 2008, BBC a anuntat ca s-a descoperit o noua rasa de pinguini zburatori.
Articole asemanatoare
TOP 3 PACALELI de 1 Aprilie care au avut succes ieri!!!
PACALELI de 1 Aprilie: Nicoleta Luciu, Mutuu, Blonda milionarului si Zavoranu – “Nasa lui Pepe”
Cele mai tari PACALELI de 1 Aprilie cu VEDETE!
Sursa: inetgiant.ca
Cea mai amuzantă păcăleală de 1 aprilie – INCHEIAT

Comenteaza acest articol

Stiai ca azi e Ziua Pacalelilor?

by realitatea   1 min
0