Home > Agenda > Stiai ca ochelarii te imbatranesc?

Stiai ca ochelarii te imbatranesc?

Dupa ce un sondaj de pe Daily Mail, legat de varsta Tinei Fey, a alertat deja purtatorii de ochelari din toata lumea cu
 privire la faptul ca ochelarii de vedere ar putea sa imbatraneasca, sau sa produca o perceptie gresita celor din jur, un studiu efectuat de London Vision Clinic spune acelasi lucru. 

Evaluarea London Vision Clinic a fost efectuata pe un esantion de 4000 de adulti, care au declarat ca ochelarii ii fac sa ii perceapa pe oamenii care ii poarta ca fiind cu 3.3 ani mai batrani decat sunt de fapt. Mai mult, persoanele cu varste de peste 45 de ani par chiar cu 5 ani mai in varsta. In acelasi timp, respondentii la cercetare au mai declarat ca purtatorii de ochelari de vedere par tocilari si priceputi la calculatoare.

Mai mult, oamenii care poarta ochelari de vedere sunt perceputi si ca fiind cu o cincime mai putin increzatori in propriile forte, comparati cu cei care nu poarta ochelari. Si, pe deasupra, sunt considerati slabi din punct de vedere fizic. 
Studiul le-a cerut respondentilor sa analizeze  fotografiile a 10 oameni, cu si fara ochelari si sa le estimeze varsta. Dr. Glenn Wilson, care s-a ocupat de studiu, a declarat ca studiul este interesant pentru ca ne arata cat de usor ii evaluam pe ceilalti datorita unui simplu accesoriu. "Se pare ca aceste asocieri vin din urma, din copilarie, cand un sfert dintre cei evaluati au admis ca au fost hartuiti pentru ca purtau ochelari."

 

 

 

Articole asemanatoare
ochelari
Femeile din Japonia luptă pentru dreptul de a purta ochelari la locul de muncă
Medical Optik, mai mult decat o clinica de oftalmologie
SCAPA DE OCHELARI CU CEL MAI PRECIS LASER DIN LUME
Style file: Kate Moss

Comenteaza acest articol

Stiai ca ochelarii te imbatranesc?

by realitatea   1 min
0