Tabu
Image default
CULTURE

Stiai ca ochelarii te imbatranesc?

Dupa ce un sondaj de pe Daily Mail, legat de varsta Tinei Fey, a alertat deja purtatorii de ochelari din toata lumea cu
 privire la faptul ca ochelarii de vedere ar putea sa imbatraneasca, sau sa produca o perceptie gresita celor din jur, un studiu efectuat de London Vision Clinic spune acelasi lucru. 

Evaluarea London Vision Clinic a fost efectuata pe un esantion de 4000 de adulti, care au declarat ca ochelarii ii fac sa ii perceapa pe oamenii care ii poarta ca fiind cu 3.3 ani mai batrani decat sunt de fapt. Mai mult, persoanele cu varste de peste 45 de ani par chiar cu 5 ani mai in varsta. In acelasi timp, respondentii la cercetare au mai declarat ca purtatorii de ochelari de vedere par tocilari si priceputi la calculatoare.

Mai mult, oamenii care poarta ochelari de vedere sunt perceputi si ca fiind cu o cincime mai putin increzatori in propriile forte, comparati cu cei care nu poarta ochelari. Si, pe deasupra, sunt considerati slabi din punct de vedere fizic. 
Studiul le-a cerut respondentilor sa analizeze  fotografiile a 10 oameni, cu si fara ochelari si sa le estimeze varsta. Dr. Glenn Wilson, care s-a ocupat de studiu, a declarat ca studiul este interesant pentru ca ne arata cat de usor ii evaluam pe ceilalti datorita unui simplu accesoriu. "Se pare ca aceste asocieri vin din urma, din copilarie, cand un sfert dintre cei evaluati au admis ca au fost hartuiti pentru ca purtau ochelari."

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Sărbătoritul zilei de 13 mai

realitatea

Ce vedem pe Netflix în aprilie

Andreea Damian

O săptămână până la concertul Madonnei!

realitatea

Workshop: Traieste viata pentru care ai fost creat!

realitatea

Vedete nascute pe 26 august!

realitatea

Suma uriașă pe care Madonna o va primi ca să cânte la Eurovision

Andreea Damian

Scrie un comentariu