Tabu
Image default
BEAUTY

Tehnica japoneză care-ți face ochii să pară mai tineri – necesită doar un minut

Privind în oglindă, putem vedea că vârsta noastră începe să se reflecte în ochii noștri și ne face să arătăm obosiți și triști. Sprâncenele, pleoapele superioare și colțurile exterioare ale ochilor se înclină și apar mici riduri pe față.

Acestea pot deveni profunde datorită umflării feței. Un masaj special numit Shiatsu ajută la întinerirea și „restabilirea” zonei la starea inițială. Shiatsu este diferit de alte tipuri de masaj, deoarece singura sa mișcare este presiunea anumitor puncte de pe față. Sunt realizate în mare parte de japoneze și poate acesta este secretul frumuseții și tinereții lor.

Am devenit interesați de acest tip de masaj, care devine din ce în ce mai popular în lume. Masajul zilnic Shiatsu durează doar 1 minut. Ar trebui să o faceți dimineața și seara și când vă simțiți ochii obosiți.

Ce este Shiatsu?

Numele masajului provine din două cuvinte japoneze: „presiune” și „deget”. A fost creat de Tokujiro Namikoshi la începutul secolului XX. Masajul s-a bazat pe cunoștințe anatomice și secretele medicinei tibetane și a fost folosit de creator pentru tratarea artritei. Această metodă simplă și eficientă a fost plăcută și acceptată de poporul japonez și recunoscută oficial de autoritatea sanitară a țării. Este încă utilizat în mod activ în Japonia, inclusiv în domeniul cosmetologiei. Interesant este faptul că inventatorul acestei metode a trăit până la 95 de ani și a arătat mult mai tânăr decât vârsta reală pentru tot restul vieții sale.

Deci, cum funcționează? Există anumite puncte de pe față și corp care, atunci când sunt apăsate, ajută sângele și lichidul limfatic să circule mai bine. De asemenea, accelerează metabolismul în țesuturi, făcându-l mai eficient. Din această cauză, începe procesul natural de întinerire a corpului.

Nu trebuie să masezi zonele, ci doar punctele când faci masajul singur (zonele pot fi făcute doar de un profesionist). Apăsați punctele cu intensitate medie pentru a simți un ușor disconfort.

Dacă vorbim despre zona din jurul ochilor, acest masaj vă va ajuta:

  • intarirea muschilor;
  • netezeste ridurile;
  • crește elasticitatea pielii prin stimularea producției accelerate de colagen și elastină;
  • normalizarea producției de sebum.
  1. Ridică sprâncenele

Zona de presiune: capetele interioare și exterioare și centrul sprâncenelor

Așezați indexul, inelul și degetele mijlocii pe aceste puncte și apăsați-le. Pentru a vă „restabili” sprâncenele la locul lor, ar trebui să se aplice mișcări de presiune directă pe sprâncene, împingându-le ușor în sus.

Durata: 7 secunde

  1. Îndepărtarea „picioarelor de rață”

Zona de presiune: colțurile exterioare ale ochiului

Așezați degetul arătător pe puncte, încălziți puțin zona, apăsați și eliberați. Puteți trage ușor mușchii spre templu fără să vă scoateți degetele. Asigurați-vă că trageți mușchii și nu pielea.

Durata: 3 secunde

  1. Scapă de umflături

Zona de presiune: colțul interior al ochiului dintre ochi și puntea nasului

Așezați degetul arătător pe puncte și faceți o mișcare perpendiculară, nu întindeți și nu mișcați pielea. De asemenea, puteți face o „furculiță” cu degetele mijlocii și arătătoare și apăsați în același timp colțurile exterioare și interioare ale ochiului.

Durata: 3 secunde

  1. Îndepărtează ridurile de pe șaua nazală

Zona de presiune: între cele două sprâncene, în zona celui de-al treilea ochi

Strângeți degetele index, mijlociu și inelar împreună. Apăsați cele 3 puncte dintre cele două sprâncene cu vârful degetelor.

Durata: 5-7 secunde

  1. Întinerește pielea de sub ochi

Zona de presiune: sub ochi, pe os.

Așezați degetele index, mijlociu și inelar pe puncte și apăsați-le.

Durata: 10 secunde

Aceste exerciții se pot face separat sau ca masaj facial complet cu tehnica Shiatsu. Ele pot face masajul și orice alt tip de exerciții faciale mai eficiente.

ARTICOLE SIMILARE

Cum să ai buze mari ca ale Oliviei Munn în mod natural. VIDEO

Andreea Damian

Trucuri pentru un machiaj natural de vară

Andreea Damian

Machiajul de nuntă: 13 trucuri pe care orice mireasă ar trebui să le știe

Andreea Damian

Cum arata Edith Gonzalez in costum de baie, la 48 de ani! FARA CELULITA!

Jessica Simpson: «Grasă, am făcut un miliard de dolari»

VALENTINA PELINEL – zece luni de chinuri groaznice

Scrie un comentariu