Home > Health > Diete > Tequila și puterile ei nebănuite. S-a descoperit ce se întâmplă dacă o bei mai des

Tequila și puterile ei nebănuite. S-a descoperit ce se întâmplă dacă o bei mai des

tequila

Tequila te poate ajuta să slăbești. Pare incredibil, dar un ingredient din compoziția sa poate ajuta anumite persoane să topească kilogramele. Este vorba despre zahărul natural din planta din care se face tequila, care ar putea reduce nivelul de glucoză din sânge la persoanele cu diabet de tip 2 și i-ar putea ajuta pe oamenii obezi să slăbească, spun cercetătorii.

Un tip de zahăr natural numit „agavine” provine din planta de agave, care este utilizată în procesul de fabricare al tequilei. Aceste zaharuri (care nu sunt la fel ca cele din siropul de agave) sunt nedigerabile și nu ridică nivelul zahărului din sânge, potrivit cercetătorilor mexicani.

Mai exact, agavinele extrase din planta de agave au capacitatea de produce un hormon care ţine stomacul plin mai mult timp şi care produce insulină, echilibrând astfel nivelul glicemiei şi înfrânând pofta de mâncare.

Specialiştii au efectuat în acest sens un studiu, care a constat în hrănirea unor animale de laborator cu alimente obişnuite şi adăugarea de agavine în apa lor de băut. La finalul experimentului s-a constatat că țoarecii mâncau mai puţin şi aveau un nivel scăzut de zahăr în sânge.

Cu toate acestea, tequila nu se numără printre recomandările nutriţioniştilor când vine vorba de slăbit.

 

Articole asemanatoare
dieta
Dieta ideală după Paște. Cum dai jos kilogramele luate de Sărbători
dieta
Dieta care inversează procesul de îmbătrânire
dietă
Dieta scăzută de sulf. Ce presupune și cum ne poate prelungi viața
inimă
Recomandări alimentare revizuite pentru o inimă sănătoasă

Tequila și puterile ei nebănuite. S-a descoperit ce se întâmplă dacă o bei mai des

by Andreea Damian   1 min
1