Tabu
lifestyle

Top 10 cele mai scumpe cadouri

10. Cleopatra s-a oferit pe sine cadou lui Cezar. Nu s-a dus așa pur și simplu, ci s-a înfășurat într-un covor la scurtă perioadă după ce fusese exilată în Siria. Cezar, care avea 52 de ani în timp ce Cleo  doar 21, s-a îndrăgostit subit de faraoancă și a repus-o pe aceasta în funcție.

09. Van Goch n-a fost la fel de darnic ca și Cleopatra și i-a oferit "doar" o bucată de ureche unei prostituate pe numele ei Rachel. Alte… surse spun, însă, că Gauguin i-a tăiat urechea cu sabia și că Van Goch nu era atât de instabil psihic pe cât se crede. 

08. Victoria Beckham a primit de la soțul ei un cadou destul de ieftin în comparație cu cele ce urmează, de doar 80 de mii de lire sterline. Doar că este vorba de o geantă!!!!!! Este vorba de una dintre legendarele Birkin de la Hermes, pentru care oricare dintre noi ar trebui să aștepte nu mai puțin de 6 ani.

07.  La capitolul inele de logodnă, Beyonce nu stă rău deloc. Diva a primit de la Jay-Z un inel cu un diamant de 18 karate executat de Lorraine Schwartz care a mai făcut bijuterii și pentru Christina Aguilera, Jessica Simpson și Jennifer Lopez. Prețul inelului: peste 5 milioane de dolari. Prețuil dragostei lui Beyonce: neprețuit!

06. Anna Kournikova nu este nici ea prea departe de Beyonce, ea fiind fericita posesoare a unuia dintre cele mai scumpe inele de logodnă din toate timpurile. Tenismena a primit de la celebrul ei iubit, Enrique Iglesias, un inel cu diamant roz de 11 karate, evaluat la nu mai puțin de 6 milioane de dolari.

05. Chiar dacă își înșela constant soția care îi era și verișoară în același timp, Ludovic al paisprezecelea a fost tot timpul bun cu aceasta. Regele Soare a rămas în istorie și datorită unuia dintre cele mai extravagante cadouri din toate timpurile: o blană de samur lungă de 1 kilometru și jumătate. Doar pentru ca regina să se poată plimba prin grădină în picioarele goale.

04. Diamantul Taylor-Burton nu s-a numit așa dintotdeauna. De fapt, a căpătat acest nume abia după ce Richard Burton l-a cumpărat pentru aniversarea a 40 de ani a iubitei sale, Elizabeth Taylor. Prețul de achiziție nu a fost exorbitant, undeva pe la 1 milion de dolari. În schimb, prețul cu care Elizabeth a vândut diamantul de 69.42 karate în formă de pară în 1978 după divorțul de Richard, a fost de 5 milioane. Prețul este cel puțin triplu în ziua de azi.

03. Caterina cea Mare a rămas în istorie ca o mare cheltuitoare, ea lăsând în urma ei datorii de peste 92 de milioane de ruble. Din câte se pare cei mai mulți bani s-au dus pe cadourile cumpărate pentru iubiții ei. Dintre aceștia contele Orlov a fost cel mai privilegiat. El a primit de-a lungul timpului 800 de servitori, Palatul de Marmură din Sankt Petersburg și un diamant care a și primit numele contelui.

02. Cunoscut pentru extravaganța cheltuielilor pe care le are, Roman Ambramovich a uimit pe toată lumea cu cadourile pe care i le-a făcut iubitei sale, Darya Yhukova. Miliardarul rus i-a cumpărat acesteia câteva lucruri de doar 134 de milioane de dolari. Două tablouri semnate Lucian Freud și Francisc Bacon și o sculptură de Alberto Giacometti.

01. Considerat a fi bijuteria cea mai de seamă a Indiei, Taj Mahal-ul reprezintă, de fapt, iubirea. Palatul, construit integral din marmură albă, a fost comandat de către Împăratul Shah Janan în memoria soției lui, Mumtaz Mahal. Aceasta a murit la naștere pe când avea doar 39 de ani. Pentru ridicarea palatului a fost nevoie de 20.000 de muncitori și costuri de peste 32 de milioane de rupii (și asta sigur e foarte mult).

ARTICOLE SIMILARE

Paralela 45 relanseaza turismul incoming la World Travel Market 2014

ELENA UDREA contesta alegerile din PDL! Basescu: “Adio, PDL!”

De Sânziene, cu drag…

realitatea

TREI ANI de la sinuciderea Madalinei Manole / Ce s-a intamplat la mormantul artistei

TEO TRANDAFIR a cunoscut alt barbat pe Facebook!

Filme de top la TIFF 2009

realitatea

Scrie un comentariu