Tabu
Image default
BEAUTYSlider

Tot ce trebuie să știi înainte de devii roșcată

Indiferent dacă personajul Beth Harmon din Gambitul damei, serialul de pe Netflix, ne-a inspirat sau doar vrem o schimbare, culoarea cuprului este cea mai nouă tendință în materie de păr.

Originea şi dispariţia părului roşcat natural

Părul roşcat natural este mai rar întâlnit, dar există totuşi în proporţie de 0,3 % în Germania şi 3,7 % în Anglia, atingând proporţii mai mari în Scoţia – 11 % din populaţie. Această culoare a fascinat, a stârnit invidia, a uimit şi a dat naştere la tot felul de sentimente, superstiţii şi credinţe diverse. De exemplu, se credea că părul roşcat reprezintă şiretenia, prefăcătoria, falsitate, gelozia.

Ceea ce pare ciudat sau greu de observat este că acest tip de păr este mai gros şi mai rar, roşcatele având 90.000 de fire de păr, pe când blondele au 140.000 de fire, iar brunetele 110.000 de fire de păr.

Roşcaţii sunt capabili să-şi producă singuri vitamina D şi astfel sunt mai puţin predispuşi să sufere de rahitism sau tuberculoză. Această culoare roşie a părului mai prezintă şi alte beneficii, pe care le aduce posesorilor: în primul rând par mai tineri decât vârsta reală, apoi ei pot suporta anumite dureri mult mai bine decât blondele sau brunetele.

O culoare care se potrivește tuturor

Toamna și iarna sunt sezoanele acestei nuanțe, deoarece aduce mai multă strălucire părului. Așadar, ar fi bine să te grăbești, dacă îți dorești să adopți această culoare.

Dar ce implică această metamorfoză? Roșcatul poate părea mai accesibil decât blondul, totuși necesită o anumită asigurare. „Este o opțiune mai complicată, pentru că trebuie să o asumi cu adevărat. Dar este și un mod de a-ți marca identitatea, completează aspectul”, explică Charly Ménagé, haistilist. Este o opțiune bună, deoarece roșcatul evidențiază pielea atunci când blondul a face să pălească. Această culoare caldă aduce căldură.

Roșcatul aduce căldură unei blonde și permite brunetelor să evite o transformare prea radicală. Dacă aveți un ten palid, vă puteți permite toate nuanțele de roșcat. Dacă sunteți mai bronzată, dacă aveți un ten mat sau măsliniu, veți începe cu roșcat mai susținut, cu note de mahon pentru a ilumina piele.

Celebrități al căror păr roșcat ne inspiră

ARTICOLE SIMILARE

Spectacole-lectură la Centrul de Teatru Educațional Replika

Ciocîrlan

Primul mascara creat de inteligența artificială

Andreea Damian

Semnele prin care pielea îți arată că-ți lipsește vitamina D

Andreea Damian

ABBA s-a reunit pentru turneul aniversar de 50 de ani. Cum arată acum membrii trupei

Andreea Damian

Boeing e acuzată că face „sicrie zburătoare” dar îi dă fostului șef Dennis Muilenburg 62 mil. $

Andreea Damian

Vânt, ploaie, umiditate: cum să-ți ții părul sub control

Andreea Damian

Scrie un comentariu