Tabu
BEAUTYWhat's hot

Tratament antivergeturi – Recomandarile unui dermatolog

Vergeturile sunt unele din cele mai inestetice si frecvente probleme cutanate. Multa vreme s-a crezut ca vergeturile reprezinta doar consecinta variatiilor de greutate, desi sunt multe exemple de femei care la nastere s-au ingrasat si cu 20-30 kg si nu au nici o vergetura, dar si fete de 16-20 de ani suple cu pielea plina de vergeturi. Abia in ultimii ani s-a aflat ca vergeturile reprezinta o cuplare proasta pe receptorii Gonadotrofinei Corionice (de unde si asocierea mai frecventa cu sarcina) si ca orice modificare majora hormonala: boli ovariene, administrare de hormoni (inclusiv contraceptive) pot favoriza aparitia lor. De aceea, spre marea lor mirare, baieti tineri care au facut exercitii si au luat suplimente pentru sala au vergeturi pe brate, spate sau piept.

“Medical, vergetura este o ruptura profunda in straturile de elastina ale dermului profund. Ea se vede “prin piele” si nu poate fi tratata prin mijloace clasice: creme, lotiuni, impachetari, mezoterapie, peelinguri chimice sau lasere slabe. Pentru prevenirea aparitiei vergeturilor hidratarea este importanta. O piele hidratata este mai elastica si are o capacitate mai mare de regenerare. In ceea ce priveste dieta, sunt indicate alimente bogate in proteine (oua, lactate), zinc, vitamina A si C (morcovi, citrice etc),” explica Dr. Viviana Iordache, Medic Specialist Dermatolog si Fondator Dermalife – Centrul de Excelenta in Dermatologie si Medicina Estetica

Folosirea de creme emoliente ar trebui sa fie o rutina indispensabila in timpul sarcinii si chiar al cresterii (adolescenţa); acestea nu pot preveni in totalitate vergeturile, dar cresc tonusul si elasticitatea cutanata.

Intotdeauna a fost o provocare pentru medici sa trateze vergeturile. Dr. Viviana Iordache recomanda tratamentul antivergeturi eMax, care isi dovedeste eficienta dupa cateva sedinte.

Tratamentul eMax se poate realiza in clinica Dermalife, iar pretul unei sedinte este de 250 euro. Pentru un tratament complet sunt necesare patru sedinte realizate la 4-6 saptamani.

Trebuie retinut faptul ca de la primele semne ale aparitiei vergeturilor trebuie consultat un medic dermatolog. Cu cat tratamentul incepe mai devreme cu atat tratarea este mai rapida.

vergeturi-Dr-Iordache

In fotografie este rezultatul tratamentului pentru o persoana tanara, care a ramas cu vergeturi dupa nastere, a fost tratata pe jumatate de abdomen cu 4 sedinte eMax.

Foto: Shutterstock/Dr.Viviana Iordache

ARTICOLE SIMILARE

Idei de cadouri pentru Crăciun pentru ea!

Eyeliner transparent: trucul pentru un efect natural „ochi de pisică”

Andreea Damian

PATRICIU si-a exclus sotia din testament! Cui ii revine cea mai mare parte din avere!!!

Pentru piele instabilă

realitatea

Gestul impresionant pe care Monica Gabor l-a facut în SUA pentru mama ei

Ridul leului | 4 sfaturi să scapi de ea fără intervenție chirurgicală

Andreea Damian

Scrie un comentariu