Tabu
LIFESTYLE

Trucul incredibil prin care răcești rapid o sticlă de apă fără frigider

Este vară și anul acesta căldura nu este „sfioasă”. Faceți plajă pe plajă, picnic în parc, plimbați-vă în oraș sau faceți sporturi în aer liber… pentru a face față temperaturilor ridicate, nimic nu e mai bun decât o băutură rece. Dar fără frigider este greu să păstrezi o sticlă de apă rece. Ei bine, avem soluția care funcționează de fiecare dată pentru a vă răci băuturile rapid!

Nu este nimic mai bun decât o sticlă de apă rece pentru a alunga căldura. Dar sarcina pare dificilă atunci când nu ai nici frigider, nici ladă frigorifică. Din fericire, avem câteva sfaturi pentru tine.

Folosește o cârpă umedă: instrucțiuni de utilizare

Metoda este simplă, rapidă și foarte eficientă. Dacă dorești să-ți răcești cât de cât sticla de apă (sau altă băutură) în cel mai scurt timp și nu ai cuburi de gheață sau frigider, avem soluția! Nu este nevoie de echipament complicat, trebuie doar să ai la îndemână un prosop (tricou, eșarfă, pânză… orice ai la îndemână!) și să urmezi următorii pași.

Primul pas: umezește bine prosopul, apoi stoarce-l astfel încât să rămână suficient de umed.

Al doilea pas: înfășoară cu grijă sticla cu apă în prosopul umed (asigurându-te că toată sticla este bine acoperită cu o cârpă).

Al treilea pas: așează sticla astfel înfășată… la soare. Da da, în plin soare!

Acest fenomen, dovedit științific, se numește termodinamică. Căldura degajată de razele soarelui va face ca apa conținută în pânză să se evapore; totusi, prin evaporare apa va absorbi și căldura sticlei și o va răci în același timp făcând să scadă câteva grade! Această tehnică funcționează la fel de bine pentru sticlele din plastic și sticlă ca și pentru cutiile de băuturi din aluminiu.

Alte sfaturi pentru răcirea băuturilor fără frigider

Există și alte metode la fel de eficiente pentru a-ți răci băuturile fără frigider.

Cu sare grunjoasă:

Este magie! Pune sticla (sau cutia) într-o găleată umplută cu gheață, apoi aruncă o mână generoasă de sare grunjoasă. Acest lucru va topi gheața, prevenind totodată înghețarea apei, chiar și sub zero grade. În mai puțin de două minute, te poți bucura de o băutură foarte rece.

Cu un punct de apă natural:

Dacă te afli într-un parc, sau într-un loc lângă un punct de apă natural, această metodă este pentru tine! Foarte ușor, mai întâi asigură-te că sticla este bine închisă. Apoi leagă gâtul cu o sfoară. În cele din urmă, scufundă băutura în râu sau iaz pentru câteva minute. Sursă excelentă de prospețime, băutura ta va ieși proaspătă așa cum îți dorești!

ARTICOLE SIMILARE

Angelina Jolie și Bill Gates, cei mai admirați oameni din lume

Andreea Damian

Cum să trăiești ca o divă autentică

realitatea

Simona Gherghe, cea mai urata aparitie la TV!

ADELINA PESTRITU si-a furat-o urat de la ILINCA VANDICI

Despre universul vloggerilor influenți pe care-i ascultă copiii sau cum YouTube naște miniscandaluri

Dora Constantinovici

Se întrerupe aerul respirabil din capitală!

realitatea

Scrie un comentariu