Tabu
Image default
lifestyle

Unde râdem weekendul ăsta?

Publicul din România a descoperit stand-up-ul de curând și asta datorită serialului Seinfield. În America stand-up-ul a devenit o industrie începand chiar din secolul al 19-lea.
Putem și noi sa observăm câteva rădăcini de stand-up chiar în monologurile susținute de maieștri ca Amza Pellea și Toma Caragiu. Însă, pionerii adevărați ai stand-up-ului contemporan sunt Trupa Deko, care fac această meserie de 4 ani.

Ce implică stand-up-ul? Nu bancuri așa cum crede toată lumea. Stand-up-ul depinde mult de cel care zice glumele, de public, de atmosferă. Ce se întamplă într-un specatacol de stand-up? Un bărbat, o scenă, un microfon și un public deschis la minte. Spun deschis la minte pentru că baieții abordează în glumele lor, de la subiecte autohtone legate de viața de cuplu, la politică, șoferii din România, sport, muzică, de fapt mai toate domeniile cu care noi interacționăm zi de zi.
Ce e cel mai frumos la stand-up e că atunci când auzi o glumă ajungi la concluzia: "Așa e! Åži eu am pățit asta!".
Glumele lor nu sunt decât situații simple cu care ne întâlnim zi de zi.

Ce știu băieții să facă și noi nu? Ei știu să ia detaliile fine ale unor situații penibile sau deranjante din viețile noastre și ale celor din jur și să le prezinte sub o formă amuzantă, tragi-comică. La Deko, la showul de stand-up, baieții au ca scop exact cele de mai sus: să relaxeze oamenii, să spargă gheața și apoi prin glumele lor să abordeze subiecte comune, dar și subiecte Tabu.

Partea cea mai frumoasă la stand-up este faptul că glumele baieților despre subiecte Tabu (adica cele legate de sex, de religie..) reușesc să nu pună într-o situație stânjenitoare spectatorul, ci doar să privească într-un mod pozitiv și amuzant problemele cu care se confruntă oamenii din ziua de azi.

Protagoniștii sunt tineri, însă au trecut prin multe experiențe interesante.
Costel e un moldovean mic care povestește cu nonșalanță cum a locuit cu sora sa, profesoară de matematică, și ascundea fetele de ea.
Vio e un buzoian înalt dar căruia îi e frică să nu-i ia foc geaca de la lumânări la slujba de Paște. Iar Teo e bucureșteanul care știe că atunci când își întreabă prietena ce are și ea răspunde “Nimic!” urmează de fapt o ceartă de 2 ore de la …nimic.

Citeste si articolulul: „Ce fac cu… viața mea profesională”

ARTICOLE SIMILARE

Kraftwerk la Sala Palatului

realitatea

Dăruieşte frumuseţe cu Dove!

Brad Pitt, într-un interviu despre Angelina Jolie: “E sufletul meu pereche”

realitatea

Genova – O dramă în care tăcerile spun cel mai mult. Åži chiar spun.

realitatea

A inceput numaratoarea inversa pentru Sensation

Brad Pitt versus paparazzi

realitatea

Scrie un comentariu