Home > Agenda > TEORII despre viata, moartea si INVIEREA lui IISUS

TEORII despre viata, moartea si INVIEREA lui IISUS

Cercetătorii, arheologii sau liderii religioşi se duelează în tot felul de teorii şi idei care de care mai ciudate cu privire la viaţa, moartea sau chiar existenţa lui Iisus. De Paşte sărbătorim învierea lui Iisus dar noi descoperiri arheologice şi interpretarea unor texte vechi dau peste cap aceast fundament al creştinismului. Se discută pe seama faptului că Mântuitorul nu ar fi înviat.

Din Biblie ştim că Iisus a fost trădat de Iuda, dar potrivit unor texte care ar fi fost scoase din cartea sfântă, dar nu pierdute, e menţionat faptul că trupul lui Iisus era fără nici o valoare, fiind pământesc, iar sufletul său era sfânt şi pentru a reuşi să ajungă la Tatăl Său, trebuia să se elibereze de trup. În aceste circumstanţe, Iuda nu l-ar fi vândut pe Iisus, ci l-ar fi ajutat să fie capturat şi răstignit, pentru a se elibera de trup şi pentru a ajunge la Ceruri.

Apoi, noi ştim că Iisus a înviat la trei zile după ce a fost răstignit şi a fost văzut, potrivit informaţiilor din Biblie, 40 de zile, până când s-a înălţat la cer. Thomas de Wesselow spune că a analizat opt ani de zile giulgiul din Torino, Biblia şi alte informaţii şi obiecte care ar fi avut legătură cu moartea şi învierea lui Iisus Hristos şi are dovezi potrivit cărora, Mântuitorul nu a înviat. Nu a treia zi, nu a noua zi… niciodată. Se pare că imaginea imprimată pe giulgiu, despre care se spune că este a lui Iisus şi a cărei veridicitate a fost îndelung discutată, este cea care i-a indus pe toţi în eroare.

IISUS NU A ÎNVIAT ÎN TRUP, CI DOAR ÎN SPIRIT?

Aşadar, spune Wesselow, sunt şanse mari ca aceia care au susţinut că l-au văzut pe Iisus şi că El s-a ridicat din mormânt, să fi văzut giulgiul şi imaginea Mântuitorului. Pe de altă parte, se spune că Maria Magdalena şi nu numai l-au văzut pe Iisus în piele şi oase.

Totuşi, în Corinteni se menţionează că învierea nu are legătură cu “sângele şi carnea”, iar într-un alt pasaj din cartea de căpătâi a creştinismului e specificat că iniţial, Iisus nu a fost recunoscut de aceia care L-au văzut.

IISUS A TRĂIT 106 ANI?

O inscripţie descoperită pe un mormânt din secolul I al erei noastre susţine această idee, potrivit căreia Mântuitorul nu ar fi înviat. “Iehova Divin, Înalţă-Te, Înalţă-Te”, este notat în limba greacă şi de aici s-a născut ideea că acela ar fi fost chiar mormântul lui Iisus Hristos.

Acesta nu este singurul mormânt despre care se spune că ar fi fost al lui Iisus. Alţi oameni de ştiinţă care au analizat religia şi controversele din jurul morţii şi învierii Mântuitorului susţin că satul japonez Shingo din regiunea Amori este “locul în care se află Mormântul lui Christos”.

Dar nu pentru că Mântuitorul nu ar fi înviat, ci dimpotrivă. El a înviat şi apoi a plecat prin lume. Şi-ar fi petrecut ultimii ani în această regiune din Japonia, unde ar fi avut o soţie, copii şi ar fi decedat la vârsta de 106 ani.

A MAI EXISTAT UN MESIA ÎNAINTE DE IISUS?

O inscripţie de pe o piatră găsită în apropierea Mării Moarte îi intrigă pe cercetători deoarece acolo se vorbeşte despre un alt Mesia, care a existat înaintea lui Iisus şi chiar se vehiculează că Fiul Domnului l-ar fi imitat pe acesta. Pe piatra înaltă de un metru, găsită la Marea Moartă, se vorbeşte despre un bărbat care ar fi condus o armată împotriva romanilor şi care a fost lăsat să putrezească pe un câmp când a murit. Dar… aici intervine informaţia şocantă. Îngerul Gabriel ar fi apărut şi i-ar fi spus acestuia “După trei zile, trăieşti!”, semnificând că la trei zile de la moartea sa, bărbatul, un adevărat Mesia, a înviat.

Şi nişte înscrieri găsite în Ankara, Turcia, inscă adevărate controverse. În “Evanghelia după Barabas” e menţionat că Barabas ar fi fost unul dintre cei 12 Apostoli ai Mântuitorului, iar acesta susţine că pe cruce a fost răstignit Iuda şi nu Hristos.

CARE A FOST GRUPA SANGVINĂ A LUI IISUS?

Conform sudariumchristi.com, în ceea ce privește Giulgiul de la Torino şi Sudarium de la Oviedo există numeroase studii ştiinţifice care au dovedit că urmele de sânge de pe ambele ţesături provin de la un bărbat decedat cu grupa sangvină AB.

DE CE L-A SĂRUTAT IUDA PE IISUS HRISTOS?

Textele, care datează de acum circa 1.200 de ani sunt scrise în limbajul denmit copt, folosit în Egipt la vremea respectivă, şi prezintă arestarea şi răstignirea lui Iisus Hristos într-un mod diferit de cel ştiut de noi, din Biblie.

Astfel, într-o zi de luni, Iisus a luat masa cu Pilat şi cu soţia lui, făcând pace, iar romanul l-a anunţat că a doua zi va fi arestat pentru răstignire, sugerându-i să fugă, să se ascundă, iar el îşi va sacrifica propriul fiu în locul Mântuitorului. Cum ar fi fost posibil acest aspect? Potrivit textelor egiptene, Iisus avea puterea de a-şi schimba forma şi înfăţişarea sau chiar se putea face invizibil, astfel încât nu ar fi fost de mirare să arate altfel pe cruce.

La fel, Iuda a ales să îl sărute pentru a fi recunoscut, nu pentru că nu s-ar fi ştiut cine e Iisus Hristos, ci pentru că El ar fi putut să îşi schimbe înfăţişarea pentru a nu fi recunoscut, iar apostolul Său ar fi fost ţinut la curent cu schimbarea Lui.

Mai mult: CREZI AŞA CEVA? Cele mai REVOLTĂTOARE teorii despre Iisus – Magazin | Libertatea.ro

Articole asemanatoare
Detaliu ciudat din pictura despre Invierea lui IISUS de la Vatican

Loading...

Comenteaza acest articol

TEORII despre viata, moartea si INVIEREA lui IISUS

by   3 min
0