Tabu
Image default
CULTURE

Vioara Stradivarius ‘ex-Leopold Auer’ in premiera la Bucuresti

Edvin Marton, faimosul compositor si violinist va canta in premiera la Bucuresti pe noua sa comoara muzicala, vioara Stradivarius din 1699, ‘ex-Leopold Auer’, evaluata la 7 milioane de dolari, intr-un spectacol emotionant, Prince of the Violin.

Vioara Stradivarius 1699 va fi oferita artistului Edvin Marton la inceputul lunii noiembrie, urmand ca la mai putin de o saptamana publicul din Romania sa aiba ocazia de a asculta sunetul nobil al acesteia. Vioara reprezinta o creatie de inceput a lui Antonio Stradivari prin care celebrul maestro si-a definitivat stilul. Conturul care se arcuieste artistic este o semnatura clara a nativului italian, care impreuna cu lemnul de culoarea cuprului lacuit cu mare grija ofera viorii o armonie vizuala perfecta. Veche de mai bine de 3 secole, vioara ex-Leopold Auer a rasunat in mainile renumitului violinist si dirijor Jean-Jacques Kantorow. Instrumentul este denumit dupa celebrul compositor si violinist Leopold Auer (1845-1930), recunoscut  ca unul dintre cei mai buni si influenti profesori de vioara din lume. De-a lungul timpului vioara Stradivarius a facut parte din colectii célèbre precum Richard Bennett Collection, iar arcusul violonistilor de seama Dylana Jensen, Leonidas Kavakos si Eunice Lee i-a dat glas.

Edvin Marton apreciaza ca la momentul actual in lume mai exista un numar mic de viori Stradivarius aflate intr-o stare atat de buna.  “Imi doresc nu numai sa creez o muzica frumoasa, dar in egala masura sa cant la un instrument care reprezinta in sine o capodopera”, spune Edvin Marton despre vioara Stradivarius ‘ex – Leopold Auer’.

Concertul Prince of the Violin din data de 11 noiembrie programat initial la Sala Palatului, a fost mutat la Cinema Patria. Toate biletele achizitionate raman alabile, pastrandu-si pozitionarea fata de scena. Biletele ramase sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, si online pe www.myticket.ro, la preturi cuprinse intre 85 si 235 lei.

ARTICOLE SIMILARE

Lady Gaga, piesă nouă după o pauză de 3 ani

Andreea Damian

Celebritati nascute pe 3 aprilie!

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Sărbătoritul zilei de 25 octombrie

realitatea

Fenomenul Squid Game

Andreea Damian

Metode de relaxare si armonie la Targul 10beneficii

1 comentariu

Scrie un comentariu