Tabu
Image default
lifestyle

Voluntari pentru Spații Verzi

Astfel, voluntarii implicați în proiect s-au mobilizat pentru a recupera o porțiune din zona verde împădurită a orașului, principala sursă de oxigen și de agrement în natură pentru Petroșani. De acest proiect vor beneficia toți locuitorii orașului, deoarece zona revitalizată este întocmai Brădețul Campusului Universității din Petroșani. Asociația a obți­nut sprijin de 7.040 de lei în cadrul programului Spații verzi, dispunând astfel de fonduri suficiente pentru a finanța și o campanie de informare și educare ecologică, care a trezit interesul a peste 100 de participanți.

Programul „Spații Verzi” a fost lansat în 2007 de MOL România în colaborare cu Fundația pentru Parteneriat la nivel național și continuă anul acesta în 19 orașe. Practic, 28 de organizații non-guvernamentale primesc sprijin financiar, care totalizează 182.180 lei, pentru crearea sau reabilitarea din punct de vedere ecologic a unor spații comune, parcuri de odihnă, spații pentru joacă și parcuri școlare cu ajutorul voluntarilor din comunitățile locale.

Se contează pe faptul că cele 28 de proiecte câștigătoare din programul de anul acesta vor atrage chiar mai mulți voluntari decât în 2007, de­pășind probabil cifra de 10000. Aceștia vor „înverzi“ o suprafață totală de 30.000 mp, echivalentă cu dimensiunea a 5 terenuri de fotbal. Anul trecut rezultatele programului au depășit cu mult așteptările companiei: în cele 19 proiecte s-au implicat aproape 6000 voluntari, care au plantat 58000 mp de spații verzi – peste 5.850 de copaci și peste 6.600 flori și plante ornamentale.

Suprafața astfel reamenajată are dimensiunea echivalentă cu aproximativ 9 terenuri de fotbal. Printre câștigătorii ediției din 2008 se află și două organizații care s-au bucurat de succes și în prima ediție a programului: Asociația Linișor din Hunedoara și Asociația Proșcoala din Carei. Aceasta din urmă a obținut și premiul principal al programului din 2007.

Juriul a considerat că prin proiectul intitulat „Parcul școlii – o oază în deșertul de beton”, au reușit cea mai spectaculoasă transformare a unui spațiu gri într-unul plin de verdeață. Astfel, organizația din județul Satu-Mare a primit, drept premiu, încă o dată suma obținută în cadrul programului, adică 7.500 lei.

ARTICOLE SIMILARE

7 tipsuri pentru o nunta de vis

realitatea

Motivul pentru care Kristen Stewart l-a înşelat pe Robert Pattinson!

Lily Allen, topless între două pantere

realitatea

Soţii Osbourne riscă să îşi piardă casa

realitatea

MONICA BARLADEANU – scena de sex cu ANDI VASLUIANU

Loreen (Suedia) a castigat EUROVISION: Am avut dreptate!!! MANDINGA – locul 12…

Scrie un comentariu