Tabu
Image default
BEAUTY Slider

Vopsirea părului | 9 greșeli care te fac să arăți mai în vârstă

Fiecare femeie are o culoare ideală a părului, care îi evidențiază frumusețea și îi ascunde unele imperfecțiuni. Alte culori au însă efectul opus și ajung să accentueze ridurile fine în timp ce „ascund” cele mai bune caracteristici ale feței. Este bine cunoscut faptul că părul este, în general, legat de respectul de sine, astfel încât alegerea vopselei potrivite va face cu siguranță diferența.

Experții în vopsirea părului au făcut o listă cu 9 greșeli care te pot face să arăți mai în vârstă cu câțiva ani.

Alegerea unei culori prea închise

Ai observat vreodată că, atunci când un obiect este plasat în fața unui fundal întunecat, trăsăturile acestuia par a fi mai distincte? Același lucru se întâmplă și cu fața noastră. Când ne vopsim părul într-o culoare intensă – negru, spre exemplu, „imperfecțiunile” noastre, precum ridurile fine, se evidențiază. Dacă îți plac nuanțele mai închise, atunci un castaniu închis, care este o alternativă mai bună decât negrul.

Optezi pentru o culoare complet diferită față de tonul natural al pielii

Ce te poate face să arăți mai în vârstă: părul blond sau castaniu? Din păcate, răspunsul depinde de mai mulți factori care vor determina dacă o femeie va părea mai tânără, fie cu o culoare, fie cu cealaltă. Nu ar trebui să îți schimbi culoarea naturală a părului în mod dramatic, deoarece schimbările drastice s-ar putea să nu fie potrivite pentru tonul pielii, ceea ce la rândul său te va face să arăți mai în vârstă.

Folosești o culoare uniformă

În efortul de a-și ascunde părul grizonat, unele femei folosesc adesea vopsea care are o culoare uniformă. Ar trebui să știi că toate culorile monocromatice nu îți vor vor face părul să pară natural și îți pot oferi un aspect plictisitor și îmbătrânit. Optează pentru câteva șuvițe de o culoare diferită, care îți vor oferi mai multă luminozitate feței dar și un aspect mai tineresc.

Blond platinat

Ești o fană a acestei nuanțe? Dacă da, atunci ar fi bine să te gândești de două ori. Blondul platinat este o culoare rece, care nu arată bine pe toate femeile, deoarece acesta le va da un aspect „plictisitor“ și în vârstă.

Nu porți suvițe care să evidențieze fața

Chiar dacă vopsești suvițe de păr, efectul vizual al rezultatului final poate fi monoton. Soluția este să cauți nuanțe mai deschise pentru a estompa ridurile fine și alte semne de îmbătrânire.

Lași să se vadă firele albe

Crezi că părul cărunt te îmbătrânește? Relaxează-te, acesta este doar un mit! Părul gri este chiar cool în această perioade, cu toate acestea, unele femei trec printr-o fază de „tranziție” și urăsc să aibă rădăcini albe sau gri în timp ce restul părului este vopsit. În realitate, acest lucru le poate face să pară mai în vârstă. Sugestia hairstiliștilor este să evițo acest lucru și să porți o tunsoare pixie.

Nu îți vopsești rădăcinile

Vopsirea părului necesită o întreținere constantă, deoarece rădăcinile apar aproape imediat. Cu toate acestea, suntem pe deplin conștienți de faptul că nu putem ține pasul întotdeauna cu această rutină de colorare. Pentru a evita aspectul mai în vârstă din lipsă de îngrijire, puteți alege câteva stiluri care fac ca rădăcinile să pară mai întunecate în mod intenționat, cum ar fi stilul ombré.

Porți o culoare care nu se mai află în tendințe

Vopsirea părului este, de asemenea, dictată de tendințe. De aceea, unele nuanțe sunt la modă, în timp ce altele sunt considerate învechite. A purta o culoare care a fost la modă în trecut te poate face să arăți „demodat”.

Te vopsești roșcat intens

Roșcatul poate fi elegant. Cu toate acestea, întreținerea acestuia poate fi costisitoare, deoarece culoarea se estompează destul de repede, iar părul tău ajunge să pară neîngrijit. În plus, părul cenușiu tinde să iasă în evidență și mai mult atunci când este contrastat cu nuanțe precum castaniul roșcat sau vișiniul. O alternativă sigură este de a alege blondul căpșună, care este o nuanță între blond și roșcat – poate da un aspect mai cald și mai luminos feței tale. Mai mult, deoarece este o nuanță mai deschisă, va ascunde mult mai bine părul gri nedorit.

ARTICOLE SIMILARE

Testul de sânge care poate detecta peste 50 de tipuri de cancer

Andreea Damian

CATRINEL MENGHIA, mai sexy ca MADALINA GHENEA! Pictorialul care rastoarna ierarhiile!

realitatea

De ce iubim paltonul teddy bear

Andreea Damian

Lollipop Ring de la Mariah Carey

realitatea

Schimbările climatice amenință ruinele antice din Grecia, spun cercetătorii

Andreea Damian

A reusit sa intinereasca 5 ani in 8 saptamani. Ce dieta a urmat si cum arata acum

Scrie un comentariu