Home > Fashion > Wagner Arte lanseaza o noua linie de bijuterii “Gradina cu Giuvaiere III”

Wagner Arte lanseaza o noua linie de bijuterii “Gradina cu Giuvaiere III”

Noua colectie de bijuterii, “Gradina cu Giuvaiere III” foloseste pictura miniaturala, executata pe portelan de catre Ana Wagner, care apoi este “inramata” de mesterul bijutier in monturi de argint sau aur si pietre semipretioase precum safirul, smaraldul sau rubinul in piese ca cercei, pandante, bratari, butoni, inele si coliere.

Monturile sofisticate ce incadreaza elegant piesa din portelan, dupa un design semnat Ana Wagner, sunt in sine lucrari de arta. Ele dau o noua stralucire portelanului pictat manual, produsul binecunoscut al atelierului Wagner Arte.

Prin colectia de bijuterii “Gradina cu Giuvaiere III”, artista a rafinat ideile initiale de bijuterii, a gandit modele si design-uri noi si a creat astfel noi piese de arta. Piesele de bijuterie semnate Ana Wagner sunt aduse la rang de arta datorita decorului original asternut pe portelan, realizat prin tehnica clasica de pictura peste glazura, tehnica intilnita si in marile manufacturi de portelan din lume.

Temele favorite ale artistei precum gradinile si peisajele fantastice scot piesa de portelan din conventional si o transforma intr-o podoaba care-ti da sentimentul ca in ea exista un intreg univers (cel al artistului fauritor si al publicului) pe care ti-ai dori sa il lasi mostenire urmasilor. Este vorba despre acel tip de bijuterie care inspira mister prin décor, frumusete prin alaturarea portelanului cu pietrele si metalele pretioase si trainicie prin montura din argint sau aur, realizata la un nivel inalt de finisaj.

Descoperim in aceasta linie de bijuterii povesti spuse pe portelan cu gradini paradisiace si peisaje fantastice, de data aceasta, de inspiratie mediteraneana si nipona – o imbinare inedita de surse de inspiratie si stiluri,. De aceea, cu ocazia lansarii acestei colectii in Romania, in Martie vom avea ca invitat, un cunoscut peisagist Italian, Carlo Maria Maggia, specialist in gradini meditaraneene ce isi va prezenta portofoliul legat de amenajarea gradinilor in toata lumea. Veti recunoaste cu siguranta in bijuteriile din ultima colectie, elemente ale gradinilor mediteranee si influente ale stampelor japoneze cu teme vegetale.

“Am vizitat asta-vara gradina peisagistului Carlo Maria Maggia de la malul marii Mediterane. Un loc paradisiac de cateva hectare cu o colectie de peste 10.000 de specii de plante! Am adus de acolo in caietul meu de schite tot soiul de plante si asocieri cromatice cum numai de pe coasta provensala poti vedea si intilni.” spune Ana Wagner.

Bijuteriile Wagner Arte Frumoase si Povesti deschid o noua viziune in lumea bijuteriei de lux prin design inedit si prin calitatea de inalt nivel a finisajului pieselor de podoaba. Nu in ultimul rand, ele sunt obiecte unicat si potenteaza calitatea principala a portelanului, aceea de a fi transmisibil din generatie in generatie.

Ce este mai important, este faptul ca fiecare piesa poate fi personalizata si lucrata in functie de dorintele clientului si aici ne referim la culori, dimensiuni, metale preferate si pietre pretioase. Astfel piesa de bijuterie devine o lucrare de arta create printr-o simbioza intre artist si cel ce o va purta,tinand amprenta acestuia timp de mai multe generatii.

Fiecare piesa este livrata cu un certificate de autenticitate, semnat de creator si garanteaza materialele folosite precum si calitatea pieselor.

Ana Wagner  este creatoarea mărcii Wagner Arte Frumoase si Povesti si co-proprietara manufacturii si magazinului Wagner din Bucuresti. Conduce o echipă de 5 artisti, absolventi de Arte Frumoase. Este absolventa a Academiei de Arte Plastice din Bucuresti si a urmat cursuri de specializare în domeniul gravurii si al picturii pe portelan în Budapesta si Barcelona, respectiv în Paris. A studiat în detaliu tehnica picturii pe portelan peste glazură la manufacturile de portelan de la Sevres si Limoges prin vizite repetate în muzeele si atelierele de creatie ale acestor faimosi  producători de portelan. Ana Wagner a avut expozitii personale si de grup atât în România  cât si în orase ale Europei. În câteva din aceste evenimente, a colaborat sau a avut ca parteneri mărci internationale de prestigiu.

Articole asemanatoare
Nu te-ai fi gândit dar iată, permanentul s-a întors în moda coafurilor anului 2019
Gucci se angajează să aibă grijă de mediul înconjurător
Bella și Gigi Hadid au transformat cărțile în noul accesoriu fierbinte al anului 2019
modestă
Noua modă: modestia. Ce înseamnă și cum a ajuns să fie o tendință?

Comenteaza acest articol

Wagner Arte lanseaza o noua linie de bijuterii “Gradina cu Giuvaiere III”

by   2 min
0