Tabu
LIFESTYLE

Un desert racoritor – prajitura cu mere

Primavara este momentul oportun pentru a incerca o prajitura delicioasa si foarte racoritoare.

Tocmai de aceea, va venim in ajutor cu o super idee: prajitura cu mere. Fiind foarte usor de preparat, 24 de bucati vor fi gata in numai 50 de minute + 2 ore la frigider.

Ingrediente pentru 24 de portii:

Aluat:

  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri apa

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 3 oua
  • 1 lingura faina
  • 500 g zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat

Ornare:

  • 4 mere
  • 100 g zahar
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita scortisoara rasa

Preparare:

Pentru aluat, amestecati faina cu zaharul, oul si untul, adaugand apa. Omogenizati bine ingredientele si puneti aluatul la rece 2 ore. Pentru crema, frecati zaharul cu ouale si zaharul vanilat, faina si laptele caldut adaugat treptat. Fierbeti amestecul de bain- marie pana cand se ingroasa. Luati vasul de pe foc si lasati crema la racit. Curatati merele, taiati-le in cubulete si fierbeti-le 10 minute in apa cu zaharul si scortisoara. Scurgeti-le apoi de apa si puneti-le in crema rece. Intindeti din aluat o foaie cu care tapetati o tava unsa cu ulei. Trebuie acoperite si marginile tavii. Turnati peste foaie crema, nivelati-o si puneti prajitura la cuptor, la foc potrivit. Taiati-o dupa ce s-a racit.

 

ARTICOLE SIMILARE

Antonia dezvaluie: L-a inselat sau nu pe Vincenzo?

Confort stylish pentru păsări

realitatea

Ioana Ginghina, gafa uriasa pentru o vedeta! A purtat aceeasi tinuta la doua evenimente

De ce femeile postează fotografii alb-negru cu titlul „Provocare acceptată”

Andreea Damian

El este fratele secret al Biancai Dragusanu!

RADU ANTON ROMAN: “Hrana, sex, sfintenie!” (www.bpt.ro)

realitatea

Scrie un comentariu