Home > Sex-Relatii > 100 de femei își arată organele genitale într-un proiect despre „Feminitate”

100 de femei își arată organele genitale într-un proiect despre „Feminitate”

genitale

Nu mai puțin de 100 de femei au acceptat să le fie fotografiate organele genitale pentru cartea ilustrată „Womanhood”, un proiect care încearcă să facă femeile să-și accepte corpul.

În primul rând, documentarul 100 Vaginas nu este despre 100 de vagine, ci despre 100 de vulve. Voluntarele pozate de fotografa Laura Dodsworth pentru proiectul „Womanhood” (Feminitate) au vorbit deschis despre o varietate de subiecte intime – pierderea virginității, menstruație, mutilare genitală (n.r. îndepărtarea parțială sau totală a organelor genitale externe feminine, sau crearea altor leziuni organelor genitale feminine pentru non-motive medicale, răspândită în toată lumea încă din antichitate și până în zilele noastre, cu scopuri diferite în culturi diferite, în speranța păstrării castității femeilor), abuz sexual.

VAGÍN, vagine, s. n. Parte a aparatului genital feminin, în formă de canal cilindric, musculos și membranos, care face legătura între vulvă și uter. [Pl. și: vaginuri] – Din fr. vagin, lat. vagina. 

VÚLVĂ, vulve, s. f. Partea externă a organului genital feminin. – Din fr. vulve, lat. vulva. 

Proiectul reprezintă ultima parte a unul proiect mai amplu, numit „The Bare Reality” (Adevărul gol-goluț), alcătuit din trei părți. Laura a mai fotografiat 100 de femei la bustul gol dar și penisurile a 100 de bărbați (Manhood) în încercarea de a atrage atenţia asupra imaginii distorsionate a sânului feminin și a organului genital masculin în societate.

Primul proiect – Bare Reality – a fost finanțat de o campania de pe Kickstarter care a avut menirea de a strânge bani pentru a publica o carte cu istoriile de viață ale femeilor, care vor reflecta cu adevărat ce atitudine au față de sânii săi și de felul în care aceștia arată. Iar Manhood oferă o perspectivă unică asupra a ceea ce înseamnă să fii bărbat în secolul 21.

Fotografiile celor 100 de vulve prezentate în proiect au fost însoțite, fiecare, de câte o experiență, de la cancer până la viol, mutilare genitală feminină, avort, avort spontan și schimbare de sex. „Proiectul are mai multe aspecte, așa cum sunt și femeile. De multe ori suntem văzute ca fiind la fel, dar avem mai multe caracteristici – avem și minusuri și plusuri. Documentarul demonstrează asta într-un mod real”, spune fotografa, potrivit Refinery29.

„Diferența dintre acest proiect și proiectele anteriorare este că, spre deosebire de sâni și penisuri, care sunt externe, vulva este ascunsă și misterioasă”, explică Laura. Femeile sunt disprețiute în feminitatea lor. Feminitatea, în special, este îndrăzneață, neapologetică, cinstită și profundă. „Dacă ești o femeie cinstită, nu se vede. Iar dacă încercați să găsiți imagini cu vulva pe Internet, le veți vedea doar într-un context pornografic”, a adăugat ea.

Documentarul pare vulgar, dar prezintă într-un mod „foarte real și foarte non-sexual” vulva femeii. Filmul despre care Dodsworth crede că ar trebui să fie vizionat în școli include fotografii cu femei care dau naștere sau se masturbează. După ce a ascultat 100 de povești diferite, Laura a aflat că maternitatea și nașterea sunt momentele definitorii din viața femeilor care le-au experimentat deja, și le consideră „experiențe primare, de neuitat”.

Corpurile și sexualitatea femeilor sunt în primul rând denigrate sau îngrădite, mai ales de mass-media. Și tocmai asta vrea fotografa Laura Dodsworth să facă. Să le ajute să își regăsească vocea lor și să aibă o relație cu propria sexualitate. Femeia trebuie să accepte că această parte a corpului le „oferă o plăcere enormă și experiențe fundamentale în viață”. Și să nu uităm că procedura de chirurgie cosmetică cu cea mai rapidă creștere din lume este labioplastia, o operație tabu, care schimbă aspectul vulvei. Labioplastia nu oferă satisfacţie doar din punct de vedere estetic, ci şi psihic.

Articole asemanatoare
Un plus de feminitate in noul trend primavara/vara 2016
De Martisor, daruieste arta de la AraArt!
BOTOXUL VINDECA DEPRESIILE
ALIMENTE CARE AJUTA LA CRESTEREA PARULUI

Comenteaza acest articol

100 de femei își arată organele genitale într-un proiect despre „Feminitate”

by Andreea Damian   2 min
0