Tabu
FASHION Slider

În sfârșit, s-au deșteptat și creatorii de modă și au decis că cei care poartă blană naturală n-au stil

Festivalul de modă Londra Fashion Week a devenit de curând primul astfel de eveniment la nivel mondial în care s-au interzis oficial blănurile naturale.

În ultimul an, blănurile naturale au fost tratate cu ostilitate aproape peste tot însă cumva nu părea că asta contează cu adevărat. Los Angeles a votat pentru a interzice fabricarea și vânzarea de blănuri naturale în limitele orașului, devenind cel mai mare oraș american care face acest lucru.

Primii care au venit în întâmpinarea declarației de război față de oamenii cărora le place să poarte animale ucise au fost cei de la Burberry, casa de modă acum condusă de Riccardo Tisci. Burberry și-a făcut cunoscută poziția cu doar o zi înainte de evenimentul British Fashion Council; Gucci, Michael Kors, Tom Ford, John Galliano, Maison Margiela, Jimmy Choo și Versace au tot spus că sunt împotrivă în ultimii doi ani. Iar Stella McCartney a fost împotriva blănurilor naturale de la început.

În luna iunie, compania de lux de lux Yoox Net-a-Porter, care își vinde produsele unora dintre cei mai mari consumatori de blănuri, cum ar fi China, a anunțat că renunță la blănurile naturale  – citând feedback-ul clienților care le scriau. “Chiar credeți că folosirea blănurilor naturale astăzi mai este ceva actual?” a declarat și directorul executiv al Gucci, Marco Bizzarri, în octombrie 2017, la Colegiul de modă din Londra. Noi nu. Și din acest motiv nici nu le mai folosim”.

 

Începând de la capcane sălbatice până la ororile pieței de blană naturală din China, unde se practică  jupuirea animalelor de vii, nimic despre producția de blănuri nu este ceva ușor de digerat. Filme precum Klatki au descoperit viața devastatoare a animalelor din fermele europene de blană. “Folosirea blănurilor naturale este ceva imoral, crud și barbar – este o industrie care capitalizează moartea”, spune un apel la acțiune de pe site-ul McCartney.

ARTICOLE SIMILARE

Megan Fox sau Emilly Deschanel?

realitatea

Regina Elisabeta a II-a a împlinit 94 de ani. Cum s-a sărbătorit suverana în plină pandemie

Andreea Damian

Cheryl Cole pe Vogue UK de octombrie

realitatea

Lady Gaga şi-a făcut un nou tatuaj inspirat de „A Star Is Born”

Andreea Damian

Meghan Markle se joacă cu focul, la fel ca prințesa Diana

Andreea Damian

În plină pandemie, Denisa Hodișan deschide prima școală online de modeling pentru copii

Tabu Tabu

Scrie un comentariu