Tabu
BEAUTYSlider

Fenomenul tratamentului “prepuțului” – păi uite ceva la care nu te așteptai în cosmetică

Kate Beckinsale este doar una dintre celebritățile care încearcă tratamentul prepuțului care utilizează un ser derivat din penisurile circumcise ale copiilor.

Unii se întreabă dacă a venit sau urmează să vină în curând sfârșitul lumii. Însă procedura, ni se explică, este destul de logică pentru cei care au inventat-o: factorul de creștere epidermal (EGF) este derivat din celulele progenitoare ale fibroblastelor umane, prelevate de la preputul nou-născutului. Și ajută la generarea de colagen și elastină, care pot ajuta la rândul lor la stimularea regenerării pielei de pe față.

Lista celor care-și doresc o astfel d eintervenție este uriașă deja. Asta deși, pentru a duce tratamentul la bun sfârșit, un medic din industrie trebuie mai întâi să vă micronizeze. Ce înseamnă mai exact asta? Este procedura prin care un medic te înjunghie în față de sute de mii de ori cu un stilou care se termină în zeci de ace foarte mici.  Este groaznic de dureros, dar se crede că e și eficent. Potrivit mai multor rapoarte, există o listă de așteptare de doi ani pentru tratamentul cu prepuț de copil în vârstă de maxim o sptămână. În plus, un singur tratament costă aproape 650 de dolari.

Mai bine lăsați-o pe Beckinsale să se trateze astfel. Ea este de altfel extrem de încântată de tratament. Ea a postat de curând o poză cu tenul său impecabil și comentariul: “După un zbor lung, îmi place să mă întind și să folosesc o mască de prepuțuri clonate lichefiate – cine nu și-ar dori?” Fanii ei au avut un șoc citind asta și au aruncat câte un comentariu de genul: “dezgustător”, “eștii dezgustătoare” și “obișnuiam să te plac”? Și probabil că va avea recenzii mai slabe pentru unele dintre filmele sale viitoare. Însă surpriză, printre alte fane ale noului tratament cosmetic se află Cate Blanchett și Sandra Bullock.

Cele două și-au făcut un astfel de tratament cu ser din celule stem derivate din prepuțul nou-născuților din Coreea de Sud. E super fiță la Hollywood. Medicii spun că nu există motive de îngrijorare iar discuția este mai veche. Rita Levi-Montalcini și descoperirea de către Stanley Cohen a EGF le-a adus celor doi Premiul Nobel în 1986. S-a demonstrat că EGF vindecă rănile. Substanța derivă din țesuturile umane, incluzând pielea, rinichii și organele genitale masculine (în unele cazuri, prepuțul). Ea poate stimula proliferarea celulelor și un studiu clinic din 2016 a constatat că aplicarea de două ori pe zi a serului EGF timp de trei luni poate îmbunătăți în mod semnificativ “textura pielii, reduce dimensiunea porilor, petele roșii și ridurile”.

ARTICOLE SIMILARE

Actriţa americană Kirstie Alley din „Uite cine vorbeşte” a murit

Andreea Damian

Regulile unei vacanțe perfecte

realitatea

Protecție pentru piele uscată

realitatea

Laurette e disperata! Are grave probleme de sanatate

Sinead O’Connor, împietrită! Fiul ei s-a sinucis la doar 17 ani

Andreea Damian

Culorile speranței

realitatea

Scrie un comentariu