Tabu
CULTURESlider

S-a făcut un top al țărilor cele mai nefavorabile pentru expate și România e acolo

S-a făcut un top al țărilor cele mai nefavorabile pentru expate și România e acolo

Grecia a fost numită țara în care e cel mai complicat pentru o femeie să lucreze iar România e pe locul opt din zece în topul Expat Insider.

Expat Insider este unul dintre cele mai complexe sondaje privind viața în străinătate și include date de la peste 180.000 de expatriați din întreaga lume. Studiul acoperă o serie de subiecte care afectează persoanele care trăiesc în străinătate, inclusiv viața profesională, și și-a bazat clasamentul celor mai bune și cele mai nefavorabile țări pentru ca femeile să lucreze cu peste 8.000 de expatriate care au luat parte la studiu.

Potrivit indicelor, Grecia este cel mai nefavorabil loc datorită numărului de expatriați de sex feminin care nu sunt mulțumite de perspectivele lor de carieră, 81% dintre repondenți exprimând sentimente negative despre economia greacă. Italia urmează îndeaproape în top, 34% dintre expatriate fiind nemulțumite de locurile lor de muncă și cu încă 50% care au raportat că nu sunt mulțumite deloc raportul dintre viața profesională și cea privată.

La polul opus, cele mai favorabile țări par să fie: Sri Lanka, Germania, Zimbabwe și Panama iar pe locul întâi în topul celor mai favorabile țări pentru munca în străinătate se află Republica Cehă, cu 83% din expatriate dezvăluind că sunt mulțumite de profesiile lor. Urmează Bahrain, Taiwan, Norvegia și Danemarca, toate acestea lăudându-se cu un număr mare de femei fericite cu perspectivele lor de carieră, echilibrul între viața profesională și viața personală și securitatea locurilor de muncă.

Serbia, Argentina, Turcia și Myanmar au fost, de asemenea, incluse pe lista țărilor nefavorabile din cauza nemulțumirii femeilor față de numărul orelor de muncă, salariu și oportunitățile de angajare oferite.

UK și nici SUA nu au apărut pe nicio listă. De fapt, un sondaj recent realizat de firma de resurse umane Investors in People a constatat că unul din patru lucrători britanici este nefericit la locul de muncă actual.

Cele 10 țări nefavorabile pentru femeile care vor să lucreze în străinătate sunt conform topului următoarele:

  1. Grecia
  2. Italia
  3. Serbia
  4. Argentina
  5. Turcia
  6. Myanmar
  7. Africa de Sud
  8. România
  9. Kuwait
  10. Egipt

 

ARTICOLE SIMILARE

Sărbătoritul zilei

realitatea

Un experiment cu Viagra a dus la pierderea a 11 sarcini

realitatea

Rihanna și-a dat în judecată propriul tată

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Carmen de la Sălciua se pregătește de Crăciun. Motivul pentru care artista a împodobit deja bradul

Andreea Damian

Stiai ce este in capul oamenilor care strang prea multe lucruri?

realitatea

Scrie un comentariu