Tabu
Image default
HEALTH Slider

3 exerciții de yoga pentru detoxifierea corpului tău după sărbători

Pentru a face față exceselor de sărbători și a întineri după un an dificil, profesorul de yoga Heberson Oliveira oferă trei exerciții pentru detoxifierea corpului tău.

Beneficiile yoga pentru corp și minte sunt bine stabilite. Nu este de mirare că profesorul Heberson Oliveira practică yoga ca să-și detoxifice corpul. Specialistul oferă trei exerciții de repetat acasă, dintr-un set de tehnici numite „Shat Karma”. Rezultatul este un tract digestiv purificat, tract respirator și gât curate. 

O curățare completă a corpului care te încurajează să mănânci mai bine și să înveți să-ți gestionezi emoțiile datorită practicii regulate a yoga.

Uddiyana bandha

Ridică-te în picioare. Îndoaie ușor genunchii, trage burta și pune mâinile pe coapse. Cu spatele drept, golește plămânii de aer trăgând abdomenul spre interior. Ține-ți plămânii goi de parcă vrei să-ți lipești abdomenul pe spate. De îndată ce simțiți dorința de a respira, eliberează abdomenul și revin-o încet. Repetă acest exercițiu de cel puțin 3 ori. 

Concentrându-se pe contracția mușchilor abdominali și pe masajul organelor interne, Uddiyana bandha îmbunătățește digestia și tranzitul. Rezultatul? Stomacul este plat, iar organismul scapă de toxine.

Tadasana și Trikonasana

Tadasana

Ridică-te și întinde-ți picioarele puțin mai mult decât lățimea șoldului. Ridică-ți brațele și întinde corpul în sus. În timp ce menții această poziție, îndoaie partea superioară a corpului spre stânga și expiră. Rămâi așa câteva secunde, apoi mergi înapoi și înclină-te spre dreapta. Repetă acest exercițiu de 8 ori. 

Trikonasana

Aceste două exerciții axate pe întinderea și îndoirea trunchiului eliberează partea din spate de tensiuni și stimulează tractul digestiv, îmbunătățind în același timp echilibrul coloanei vertebrale.

Matyendrásana

Stai pe podea cu ambele picioare înainte. Îndoaie piciorul stâng și treci piciorul spre dreapta piciorului extins. Îmbrățișează piciorul stâng îndoit cu brațul drept și răsucește trunchiul spre stânga. Suge abdomenul pe tot parcursul exercițiului pentru a accentua detoxifierea. Fă același lucru și pe cealaltă parte. Repetă exercițiul de 8 ori.

Acest exercițiu de răsucire ameliorează balonarea. Asociată cu Uddiyana bandha, acțiunea de detoxifiere a exercițiului asupra abdomenului este crescută de zece ori.

ARTICOLE SIMILARE

Prințul William și Kate Middleton, în doliu! A murit un membru important al familiei

Andreea Damian

Prima imagine cu Leonardo DiCaprio și Brad Pitt în filmul lui Tarantino

Andreea Damian

Mirela Retegan și Zurli ajută o familie cu șapte copii să aibă o șansă nouă la viață

Dora Constantinovici

Tunsorile pe care newyorkezele le cer întotdeauna la salon

Andreea Damian

Cum se comporta zodiile in relatii?

realitatea

Afla cum sa iti faci un machiaj de seara cu mov

realitatea

Scrie un comentariu