Tabu
Image default
HEALTH

5 lucruri de luat în considerare înainte de a alege cabinetul stomatologic

Ești în căutarea unui cabinet stomatologic bun și nu știi cum să îl alegi pe cel potrivit? Nu dispera, pentru că există clinici dentare în București care oferă servicii profesionale și folosesc tehnologii avansate astfel încât pacineții să se bucure de cele mai bune rezultate și să aibă o experiență plăcută, lipsită de durere.

Iată care sunt principalele 5 lucruri de care trebuie să ții cont înainte de a alege cabinetul stomatologic:

1. Citește recenziile lăsate de pacienți

Citește recenziile pentru diferite cabinete stomatologice și alege-l pe acela care are preponderent opinii pozitive. Reputația cabinetului este dată și de recenziile despre medici și compararea lor cu ale altor medici. În prezent, multe clinici dentare își prezintă serviciile pe Internet, pentru că știu că fără o prezență online, practic nu pot avea succesul pe care și-l doresc. Medicii apelează și la strategii de marketing online pentru practica dentară și monitorizează constant recenziile despre ei, stimulând pacienții să producă altele noi, sugerând acestora să le scrie și răspunzându-le la întrebări sau comentarii. Este o metodă rapidă pe care o poți realiza din confortul casei tale.

2. Materiale moderne

În practică, toate componentele tehnice și materialele unui tratament dentar se bazează pe anumite standarde. Când se alege un cabinet stomatologic trebuie să se țină cont și de aceste aspecte, pentru că doar așa calitatea muncii este garantată. Rezistența și durabilitatea materialelor dentare contează, dar și proprietățile lor fizice și mecanice. Ideea este să se folosească materiale dentare de înaltă calitate, sigure și eficiente.

Calitatea tratamentelor stomatologice începe cu alegerea materialelor și depinde și de profesionalismul medicului dentist. Dacă materialele sunt inadecvate și neconforme, atunci apare riscul ca serviciile oferite să nu fie durabile.

Întreabă medicul despre materiale și dacă folosește metode de sterilizare la temperatură ridicată, prin care bacteriile, virusurile și ciupercile dispar rapid și sigur.

3. Tehnologii avansate

Tratamentele aplicate trebuie să fie efectuate la standarde ridicate, cu tehnologii avansate. Există aparaturi performante care efectuează radiografii digitale, ce pot depista afecțiuni dentare incipiente, oferă informații esențiale despre structura dinților și alte probleme care nu pot fi depistate printr-o simplă examinare orală. Acestea au un nivel de radiații scăzut, sunt realizate în timp scurt și în siguranță.

Dozele de radiatii la care un pacient este expus in timpul unei radiografii panoramice sunt foarte reduse, echivalente cu fondul natural de radiatii la care suntem expusi pe pământ intr-o singura zi, adica 10 µSV. 

4. Personalul medical

Alege un cabinet stomatologic care are personal medical cu experiență, adecvat și suficient pentru a răspunde prompt nevoilor pacientului. Echipa trebuie să fie formată din medici care excelează în domeniile lor și care au anumite calități: sunt pasionați de munca lor, au experiență, dar și abilități de comunicare. Serviciile dentare nu sunt toate la fel și de aceea trebuie realizate de un medic care este competent și oferă servicii stomatologice la standarde ridicate.

Este important ca medicul dentist să aibă suficientă răbdare cu fiecare pacient în parte și să ofere sfaturi și explicații cu privire la tratamente, pentru ca pacientul să înțeleagă planul de tratament și calitatea serviciilor sale.

Performanța depinde de profesionalismul dentistului și de capacitatea acestuia de a identifica necesitățile terapeutice și procedurile corecte pentru a rezolva problemele dentare ale pacientului.

Contează ca relația dintre medic și pacient să fie una corectă, respectiv să se bazeze pe respect, claritate și dialog. Dentistul trebuie să fie atent pentru că tratează o persoană, iar pacientul trebuie să ofere respect și să țină cont de indicațiile pe care le primește de la medic, pentru succesul tratamentului. Un medic bun va da dovadă de profesionalism în efectuarea procedurilor dentare, iar pacientul se va ocupa și el de îngrijirea și menținerea sănătății sale orale.

5. Serviciile oferite de clinica stomatologică

Echipa Aqua Dental clinică stomatologică București este formată din medici care pun accent pe formarea profesională continuă și care acoperă întreaga gamă de tratamente dentare, ca de exemplu:

  • Albirea dinților, tratamentul cariilor dentare, extracții dentare
  • Amplasarea coroanelor și a fațetelor dentare
  • Realizarea de implanturi dentare, înlocuirea dinților lipsă
  • Aplicarea de proteze mobile sau parțial mobile
  • Prevenirea și tratarea unor afecțiuni ale rădăcinii dentare și multe altele.

Specialiștii în estetică dentară în București vă stau la dispoziție pentru a vă îmbunătăți aspectul danturii și al zâmbetului.

Estetica dentară oferă în prezent o multitudine de soluții (pentru corectarea estetică și funcțională a danturii) ce asigură rezultate longevive. Scopul ei este de a obține un zâmbet cât mai frumos și sănătos, lăsând la vedere o dantură strălucitoare, o veritabilă carte de vizită.

ARTICOLE SIMILARE

De ce persoanele cu ochi căprui sunt mai afectate de depresia de iarnă

Andreea Damian

Reguli de igienă intimă pe timpul verii

Andreea Damian

Conferinta FOOD is MEDICINE – ce trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi

realitatea

Ce se întâmplă în corpul tău după ce bei un pahar de must

Andreea Damian

La ce riscuri te expui dacă respiri pe gură și nu pe nas

Andreea Damian

Poți să faci coronaviroză de două ori?

Andreea Damian

Scrie un comentariu