Tabu
HEALTH

Cum ne pot pune sănătatea în pericol decorațiunile de Crăciun

Decorațiunile de Crăciun ne pot pune sănătatea în pericol, mai ales cele vechi de zeci de ani. 

Chiar dacă mulți dintre noi acordă o atenție sporită curățeniei casei în această perioadă, starea decorațiunilor de iarnă nu este luată în considerare. Câți dintre noi curăță globurile, beteala și alte obiecte care ne fac casa să intre în atmosfera de sărbătoare?  

Pericolul decorațiunilor de Crăciun

„Deși petrecem mult timp curățându-ne casele înainte de sărbători, de multe ori starea decorațiunilor noastre de Crăciun este o chestiune la care ne gândim pe urmă. Așa că ar putea trece ani între curățenie”, explică Jordan Harvey, directorul general al companiei de curățenie Hashtag Clean, cu sediul în Crawley, citat de publicația britanică Daily Mail. 

Un brad natural poate crește numărul sporilor de mucegai din aer, iar acest lucru poate irita ochii și pielea, poate înfuda nasul și poate provoca tuse, spune expertul în curățenie citat.  Mai mult decât atât, acesta poate adăposti gândaci sau dăunători care răspândesc boli. 

Pe de altă parte, decorațiunile păstrate în pod sau în debara, sunt pline de praf și murdărie, lucru care poate declanșa strănut, tuse și, în cazuri grave, atacuri de astm.  Totodată, spațiile de depozitare pot fi umede, lucru care poate duce la mucegăirea decorațiunilor. 

„Dacă nu sunt păstrate curate și depozitate corect, atunci decorațiunile ar putea deveni umede și prăfuite – putând deveni un teren propice pentru mucegai.”, avertizează directorul general al companiei de curățenie Hashtag Clean. Acesta afirmă că sporii de mucegai „ar putea provoca o acutizare a alergiilor sau afecta persoanele care suferă de astm, ceea ce, în cel mai rău caz, ar putea duce la probleme respiratorii”, potrivit sursei citate. 

Și bradul de Crăciun va avea un impact asupra înmulțirii acestora, de aceea specialistul în curățenie recomandă alegerea unui brad artificial, mai ales dacă există persoane cu alergii în casă. 

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Nutriționiștii spun că pizza e mai sănătoasă decât cerealele pe care le consumi la micul dejun

Andreea Damian

Alimentația în timpul postului

Andreea Damian

Care sunt semnele ce arată că îmbătrânim? Crezi că genele sunt de vină?

realitatea

Tonul la conservă, toxic pentru organism. De ce nu trebuie să-l mai consumi

Andreea Damian

OMS: „Lista roșie” a activităților care ne pot îmbolnăvi de COVID-19

Andreea Damian

Cum poate influenta somnul tensiunea arteriala

realitatea

Scrie un comentariu