Tabu
HEALTH

Sindromul vederii artificiale – cauze și tratament

Vorbim din ce în ce mai mult despre sindromul vederii artificiale sau oboseala oculară digitală. Care sunt semnele? Cum să ameliorăm aceste simptome și să prevenim acest sindrom? 

Petrecem din ce în ce mai mult timp pe ecrane, fie pentru muncă, fie pentru petrecerea timpului liber. Acest lucru nu este fără consecințe pentru ochii noștri! Expunerea excesivă la ecrane ne poate obosi ochii: este ceea ce numim sindromul vederii artificiale. Asociația Americană de Optometrie descrie sindromul vederii computerizate ca un grup de tulburări oculare și vizuale asociate cu activități care necesită vederea de aproape pe un ecran.

Sindromul vederii artificiale: care sunt semnele?

Oboseala digitală a ochilor se manifestă ca ochi iritați, arzători, roșii, cu o senzație de corp străin (precum granule de nisip) în ochi. Ochiul uscat este, de asemenea, un semn al sindromului vederii computerizate. Când suntem pe ecrane, suprafața oculară se usucă pentru că noi clipim mai puțin. Intrăm într-un cerc vicios pentru că atunci când clipim mai puțin, avem ochi uscați și o senzație de oboseală a ochilor, potrivit medicilor. Insuficiența de acomodare poate fi responsabilă de dificultăți de citire, o senzație de oboseală oculară din nou, vedere încețoșată și dureri de cap.

Prevenirea sindromului de vedere computerizată

Pentru a evita oboseala digitală a ochilor, este foarte important să luați pauze atunci când vă uitați la un ecran. Se recomandă să faceți o pauză de 20 de secunde la fiecare 20 de minute. Deoarece acest lucru este restrictiv, puteți încerca să luați o pauză cel puțin la fiecare oră sugerează specialiștii. 

Câteva secunde de pauză sunt suficiente. Pentru a preveni oboseala vizuală digitală, este de asemenea recomandabil să adoptați cea mai favorabilă poziție : mențineți o distanță față de ecran de 60 până la 100 cm cu un unghi de vizualizare în jos.

Viziunea apropiată, în special pe ecrane, face copiii miopi. Pentru a-și odihni ochii, copiii trebuie ținuți departe de ecrane din cauza impactului vederii de aproape asupra alungirii globului ocular care provoacă miopie, dar și mai ales, trebuie să stea două ore pe zi afară, la lumină naturală a soarelui. Razele UV de la lumina albastră împiedică ochiul să se mărească.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Elle Macpherson, sfaturi de dietă și sport pentru femeile de peste 50 de ani

Andreea Damian

Misoponia: de unde vine această aversiune față de zgomot și cum să trăiești cu ea?

Andreea Damian

De ce mâncăm mai mult decât avem nevoie – e bine să citiți asta acum, de sărbători

realitatea

8 schimbări pozitive ale corpului dacă mănânci doar 6 prune pe zi

Andreea Damian

Preparatul care îi ajută pe japonezi să trăiască mult

Andreea Damian

Ce se întâmplă cu adevărat dacă dormi cu sutienul pe tine noaptea

Andreea Damian

Scrie un comentariu