Home > Health > Diete > Elle Macpherson, sfaturi de dietă și sport pentru femeile de peste 50 de ani

Elle Macpherson, sfaturi de dietă și sport pentru femeile de peste 50 de ani

Elle Macpherson

Pe Instagram își spune „Zeița cu tupeu”. La 54 de ani, Elle Macpherson întruchipează cu adevărat imaginea unei zeițe, datorită stilului său de viață sănătos, bazat pe un regim alimentar cât mai pur și pe multă mișcare. Filozofia ei de viață este greu de înțeles și greu de urmat de o femeie de rând. Dar e divină, potrivit harpersbazaar.com.au. fotomodelul Australian este o femeie care deși e trecută de 50 de ani, arată ca una de 20. Un mare merit îl au obiceiurile sale sănătoase, pe care le respectă zi de zi, dar și sportul pe care îl practică în fiecare zi.

https://www.instagram.com/p/BnSA9VDndu9/?hl=ro&taken-by=ellemacphersonofficial

Elle Macpherson, care s-a lansat la vârsta de 21 de ani, a devenit un star internaţional după ce a apărut frecvent în ediţia australiană a revistei Elle, timp de şase ani la rând, iar publicarea fotografiilor sale de patru ori pe coperta revistei Sports Illustrated i-a adus porecla de „The Body” (Trupul). Nu şi-a pierdut această titulatură nici acum, aşa că, la 54 de ani, mamă a doi copii şi cu o carieră solidă, Elle poate da lecţii celor care doresc să slăbească, să fie mai sănătoşi sau pur şi simplu să aibă un stil de viaţă armonios.

Femeie de afaceri certificată, supermodelul împărtășește mereu secretele succesului și frumuseții sale, care nu se oprește doar la alimentație. Trecerea la nutriția holistică a fost cea mai bună decizie a sa și acordă mai multă importanță corpului.

Elle Macpherson a oferit femeile de vârsta ei nouă sfaturi esențiale care să le ajute să obțină o sănătate fizică și psihică deplină.

  1. Urmează întotdeauna o dietă simplă

Elle Macpherson a fost dintotdeauna adepta unei diete sănătoase. Nutriţionistul ei i-a realizat un meniu care respectă regulile de bază ale dietei alcaline.

  1. Gustările sunt premise

„Nu doar că fac parte din dieta mea zilnică. Ciocolata neagră mă reprezintă. Mereu am la îndemână o pătrățică”, a spus Elle.

  1. Somn și apă

„ Dacă nu beau trei litri de apă pe zi și nu dorm șapte ore pe noapte, îm cresc nivelurile de cortizol: rețin apa iar sistemul digestive nu funcționează corespunzător”, a mărturisit vedeta.

https://www.instagram.com/p/BhJeYfhh6d2/?hl=ro&taken-by=ellemacphersonofficial

  1. Caută inspirație

“Cred că este foarte important să citiți ceva în fiecare zi care vă inspiră și vă oferă o perspectivă”, crede ea.

  1. 45 de minute de sport pe zi

„Fac sport zilnic, timp de 45 de minute. Fie că vorbesc despre o plimbare, o alergare, înot, dans, sărituri cu coarda împreună cu copiii mei sau chiar un masaj, o manichiură, acupunctură sau reflexologie. Nu cred că alergând mereu pe același traseu ca și cum aș fi pe pilot automat este singura modalitate de a rămâne în formă atât fizic, cât și psihic”, a mai spus The „Body”.

  1. Realizează planuri 

”Vinerea alcătuiesc mereu planul pentru săptămâna următoare și încerc să nu mă abat de la el”, spune Elle Macpherson.

  1. Vacanțele nu sunt o scuză pentru a renunța la dietă

Macpherson crede că oricând putem găsi timp pentru noi, indifferent unde ne află. Dacă suntem la mare, e suficient să ne plimbăm pe plajă. Dacă alegem să petrecem concediul la munte, ar trebui să meregem în drumeții.

  1. Nu complicați rutina de îngrijire personală

Exfolierea este necesară și suficientă, crede fotomodelul, deoarece crește fluxul sanguin și confer pielii un aspect proaspăt și sănătos.

  1. Ceea ce vine din interior contează cel mai mult. Dacă nu sunteți împăcate cu voi înșivă, atunci nicio dietă nu va da rezultate.

 

Articole asemanatoare
dietă
Dieta scăzută de sulf. Ce presupune și cum ne poate prelungi viața
Cum să-ți îmbunătățești sănătatea mentală prin fitness
concentrare
10 sfaturi practice pentru îmbunătățirea concentrării
inimă
Recomandări alimentare revizuite pentru o inimă sănătoasă

Comenteaza acest articol

Elle Macpherson, sfaturi de dietă și sport pentru femeile de peste 50 de ani

by Andreea Damian   2 min
0