Tabu
Image default
LIFESTYLESlider

5 moduri de a face spațiul de locuit mai prietenos cu animalele de companie

Este important să alegeți cu grijă țesăturile, pardoseala și agenții de curățare pentru a vă ușura viața cu un prieten cu blană.

Este pe deplin posibil să creezi o casă care să fie frumoasă și care să accepte animale de companie. Un designer de interior, citat de revista Architectural Digest, crede că este important să creezi spații pentru întreaga familie – inclusiv pentru animale de companie. Kari Whitman a dezvăluit câteva trucuri simple pe care oamenii le pot folosi pentru a-și optimiza spațiile de locuit pentru familiile care dețin animale de companie. Iată ce trebuie să știți!

Fiți atenți la țesături

Câinii și pisicile sunt atrași de locuri moi și confortabile – de aceea sunt deseori atrași de pat sau canapea. Deși este adorabil să-i vezi ghemuiți ca un croissant pe scaunul tău preferat, blana și părul pe care îl lasă în urmă este neatrăgător.

Pentru tapițerie, Whitman spune că îi place să folosească piele artificială. „Nu numai că reduceți amprenta de carbon, utilizând produse vegane, dar și materialele sunt ușor de curățat și rezistente la zgârieturi.” Dacă aveți deja o canapea pe care o iubiți, o altă opțiune este utilizarea unei bucăți de blană artificială care se spală la mașină pentru a păstra confortul, dar să limitați transferul de păr de animal.

Un alt truc? Alegerea tapițeriei care are o culoare similară cu animalul de companie. Este mai greu de spus dacă există păr maro pe o canapea maro. În mod similar, modelele și tweed-urile sunt mai puțin susceptibile să prezinte urme de păr de animal.

Folosiți tapet și vopsea care se curăță ușor

Dacă v-ați întrebat vreodată cum au ajuns toate acele pete pe pereți, luați în considerare cât de des se scutură câinele după ce a intrat de afară după o ploaie sau coada lor entuziasmată se lovește de perete. Pentru a atenua problema, Kari Whitman sugerează selectarea finisajelor cu tapet și vopsea care nu sunt delicate.

Optați pentru pardoseala din lemn sau gresie

Deteriorarea covoarelor este adesea unul dintre principalele motive pentru care unii nu își iau animale de companie. Fibrele sunt dificil de curățat, adesea nu sunt suficient de rezistente pentru ghearelor animalelor și sunt predispuse la absorbția mirosurilor animalelor de companie. Dacă sunteți în căutarea a ceva care să dureze, gresia și lemnul de esență tare ar putea fi o alegere mai bună.

Pentru plăci, luați în considerare opțiunile de porțelan sau ceramică, deoarece acestea sunt cele mai ușor de curățat (și sunt un loc răcoros pentru patruped atunci când le e cald). Căutați piese de dimensiuni mari, deoarece chitul dintre plăci este mai dificil de curățat. În privința parchetului, Whitman sugerează parchet din fag, bambus și tec reciclat, deoarece acestea sunt mai rezistente la zgârieturi.

Folosiți spațiul de stocare în avantajul vostru

Bilele de tenis, jucăriile scârțâitoare și zornăitoare și oasele de câine pe jumătate mestecate strică aspectul general al camerei de zi. Whitman sugerează să folosiți un coș mare sau o ladă de epocă pentru a ascunde jucăriile preferate ale animalului de companie și pentru a vă menține casa ordonată.

Alegeți detergenții cu atenție

Dacă aveți un animal de companie, este posibil să fiți nevoit să faceți curățenie mai des decât cineva care nu are. Este important să nu treceți cu vederea că blănoșii își petrec zilele cutreierând casa și lingându-se, deci evitați să folosiți produse de curățare chimice care ar fi dăunătoare dacă ar fi ingerate.

ARTICOLE SIMILARE

Milenarii consumă acum mai puțin alcool și cred că e cool să facă un Crăciun teetotal

Andreea Damian

Covoare Alexander McQueen

realitatea

Fratele AUREI ION despre zvonul relatiei cu DR ZAMFIR!

Casa de modă Fenty, fondată de Rihanna în colaborare cu LVMH, se închide după doi ani

Andreea Damian

Modelul fără lenjerie intimă de la Cannes, amendat și condamnat în țara sa din cauza ținutei

Andreea Damian

ANDREEA ESCA despre plecarea ei din PRO TV! Uite ce va face in perioada urmatoare

Scrie un comentariu