Tabu
Image default
LIFESTYLE

6 sfaturi pentru a alege masa pentru terasa ta

Masa pentru terasa ta este una dintre cele mai importante piese de mobilier de terasă, așa că merită să îți concentrezi atenția asupra modului în care o alegi.

Fie că o vei folosi pentru a-i aduna pe cei dragi în jurul acesteia, pentru a îți savura cafeaua de dimineață sau pentru a te relaxa citind sau făcând alte activități, hai să vedem de ce criterii trebuie să ții cont pentru a o alege în mod corect.

  1. Dimensiunea terasei tale

Este de la sine înțeles că prima regulă pe care o vei avea în vedere atunci când alegi masa pentru terasă este spațiul de care dispui.

Drept urmare, oricât de mult ți-ar plăcea un anumit model, dacă nu se încadrează în dimensiunile terasei tale, va trebui să renunți la acesta.

  1. Scopul pentru care o vei folosi

Un alt element important este și acela al utilizarii mesei pentru terasa.

În cazul în care o vei folosi pentru a mânca alături de cei dragi, va trebui să optezi pentru model special destinat pentru această activitate. La fel stau lucrurile și dacă vei alege să organizezi petreceri. Dacă, în schimb, o vei utiliza doar pentru alte activități, cum ar fi hobby-urile tale sau savurarea cafelei sau a ceaiului de dimineață, va fi potrivită pentru tine și o masă mai mică.

  1. Stilul

Alege stilul mesei de terasă în concordanță cu celelalte piese de mobilier pentru care ai optat în decorarea terasei, dar și în funcție de decoratiunile pentru gradina sau decorațiunile de perete. De pildă, dacă ai ales scaune de lemn, fă asta și în ceea ce privește masa pentru terasă.

  1. Tipul de masă

Gândește-te și la tipul de masă pentru terasă, înainte să faci o achiziție.

Există două tipuri disponibile pe piață și anume masă de terasă fixă și masă de terasă pliabilă.

Acestea au aceeași utilitate, diferența dintre cele două tipuri fiind că în anotimpul rece, atunci când vrei să le depozitezi, o masă pliabilă este mult mai avantajoasă, mai ales dacă nu ai la dispoziție prea mult spațiu pentru depozitare. Însă dacă spațiul îți permite și îți plac mai mult modelele de mese fixe, poate fi la fel de potrivită și o astfel de piesă de mobilier.

  1. Forma

Atunci când ne referim la formă, avem în vedere două aspecte.

Primul este cel al spațiului și al numărului de persoane pe care îl putem acomoda, iar cel de al doilea se referă la stil.

Ei bine, vorbind despre primul aspect, este util să știi că mesele în formă dreptunghiulară sunt recomandate unor terase mari, care pot să acomodeze un număr mai mare de oameni, iar cele pătrate sunt potrivite pentru maximum patru persoane. Cele în formă rotundă, în funcție de dimensiunile acestora, pot acomoda un număr mai mic sau mai mare de persoane.

În ceea ce privește stilul de decor, cele pătrate și dreptunghiulare se potrivesc mai degrabă unui stil clasic, pe când cele rotunde sunt preferate atunci când stilul este unul modern.

  1. Materialul

Să nu uităm nici de material.

Mesele pentru grădină sunt disponibile sub forma unor diverse materiale, cum ar fi: lemnul, fierul forjat, plasticul, aluminiul, oțelul și altele.

Îți recomandăm să alegi materialul în funcție de stilul în care vrei să îți decorezi terasa, de bugetul tău, dar și ținând cont de vremea de afară.

De pildă, plasticul este un material mai ieftin, dar care nu face față prea bine soarelui puternic, ploilor sau căldurii excesive, dar, pe de altă parte, este un material extrem de ușor de întreținut. Fierul forjat, lemnul și rășinile sintetice sunt mai recomandate, din punct de vedere al calității, însă prețurile acestora sunt mai mari decât prețul pe care îl are o masă de terasă din.

Alege, deci, conform bugetului și preferințelor tale!

Analizează criteriile descrise în acest material, vezi care sunt dorințele tale, în ce fel vei folosi masa, ține cont și de buget și îndreaptă-te către un model de masă pentru terasă care ți se potrivește și îți place cel mai mult!

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Cum sa-ti pozitionezi patul in concordanta cu regulile Feng Shui

realitatea

A fost 7 ani iubita lui Mircea Badea! Uite cum arata acum

Celia, insarcinata? Ce a dat-o de gol!

Care-s beneficiile în a fi părăsit?

De ce râsul te poate face mai productiv la locul de muncă

Andreea Damian

Tichetele de masă și de vacanță, impozitate!

Andreea Damian

Scrie un comentariu