Tabu
LIFESTYLESlider

7 tendințe de design interior care sunt în top în această toamnă

Țesături confortabile, tonuri calde, pământii, piese vintage și spații private preiau scena designului de toamnă. În 2020, mulți au fost forțați să reconfigureze casele în spații multifuncționale, care ar putea găzdui nevoile părinților care lucrează de acasă și copii educați la domiciliu, online.

Cu toate acestea, noutatea „muncii de acasă” s-a epuizat și am avut cu toții un an și jumătate pentru a ne adapta la noua normalitate. Drept urmare, tendințele pe care le vedem pentru toamna anului 2021 reflectă schimbările relativ permanente pe care le-am făcut, deja, ca reacție la pandemie. Tema centrală: confort, comoditate și culoare. Aici găsiți șapte tendințe, pe care designerii le preconizează ca fiind foarte puternice pentru sezonul toamnei și două care vor fi depășite pe măsură ce ne îndreptăm spre 2022.

Culori neutre, pământești

„Cred că orice ton simplu și mai neutru este perfect pentru a puncta toamna”, spune designerul Amanda Evans. În septembrie 2020, Behr a prezis că nuanțele potolite de teracotă vor fi la modă anul acesta. Se pare că trendul teracotei crește într-o întreagă schemă de culori de toamnă, compusă din tonuri calde, simple, care întruchipează, practic, imaginea unei flăcări.

„Gresia este o alegere excelentă pentru a adăuga o senzație de căldură și de confort casei, pe tot parcursul anului. Portocaliul strălucitor al toamnei sau amberglow (un amestec de portocaliu și maro) emană, de asemenea, căldură și se amestecă bine cu alte tonuri neutre, cum ar fi tonurile de gri și nisipiu”, explică Evans.

Mobilier la comandă și decor vintage

Între tendințele cottagecore și eclectic modern ale designului modern, această tendință nu ar trebui să fie o surpriză: obiectele de decorațiuni interioare – inclusiv mobila – vintage, pe comandă și personalizate vor fi ultimul răcnet în materie de modă pentru locuințe în toamna aceasta. „Cred că pandemia a determinat necesitatea de a ne face spațiile nu numai funcționale, ci mult mai personale”, spune Brittany Farinas, designerul House of One. Și are dreptate. În vremuri de incertitudine și haos ne place să găsim confort în lucrurile pe care le cunoaștem deja.

Pentru unii, asta înseamnă să spargi setul de sticlărie colorată al bunicii, din anii ’40. Pentru alții, eliminarea prafului de pe ramele vechi, sfeșnice, vaze sau chiar piese de mobilier poate aduce un sentiment de siguranță din trecut. În plus, cu toții ne-am descoperit un hobby sau două în timpul blocadei cauzate de COVID 19 și dorim ca locuințele noastre să ne reflecte interesele post-pandemice. „Mobilierul de epocă, combinat cu piese mai contemporane, și un strop de umor reduc aspectul de trimitere prea directă către o anumită perioadă”, adaugă designerul Killy Scheer.

Țesături confortabile și texturi naturale

Există o tendință cu care fiecare designer pare să fie de acord: țesăturile ultra-moi și texturile naturale. „Văd clienții care sunt atrași de un aspect relaxat al casei – ceva sofisticat și elegant, dar totuși confortabil”, spune Brittany Peltz, designer și fondator SENA Lifestyle Studio. În mod similar, designerul și stilistul Lauren Meichtry de la Elsie Home crede că „se acordă o mare atenție ideii de textură și aspectului buclat. Sherpa (textură luxoasă super moale care seamănă în general cu lâna sau blana de oaie) și alte țesături cu aspect scămoșat aduc căldură fără a fi nevoie și de culoare. Acest lucru face ca decorarea să fie foarte simplă, deoarece o puteți adăuga la decorul deja existent pentru o schimbare rapidă și confortabilă.”

Evans este de acord și explică: „pentru a simți acel confortabil acasă, vă recomandăm să adăugați piese de accent, cum ar fi pufuri țesute sau pături de lână pe canapeaua dumneavoastră, pentru a vă relaxa în zilele mai reci. De asemenea, crearea unui colț special, undeva în casă, îți poate aduce bucuria la care nu te-ai gândit niciodată! De exemplu, făcând scaunul de la fereastră mai călduros și mai primitor cu perne din pulover sau cu o flanelă aruncată deasupra, puteți fi în tonul toamnei și vă puteți oferi locul perfect pentru a vă relaxa cu o carte bună. ”

Partiții și separatoare de cameră

Nu este un secret faptul că pandemia a creat o mare schimbare în modul în care ne vedem casele. Camerele, care anterior erau „doar pentru oaspeți”, s-au transformat în camere pentru teme, iar micile spații de depozitare au devenit ascunzătorile secrete pentru părinții care au nevoie de „doar cinci minute” de liniște. Cu toate acestea, un lucru este sigur: nevoia de intimitate și singurătate a devenit primordială în casele noastre, dar este la fel de importantă și necesitatea de a ne asigura că micuții noștri nu dau foc casei.

Drept urmare, observăm o reapariție a separatoarelor de cameră moderne de la mijlocul secolului, care permit tipul de „confidențialitate practică” pe care o caută părinții. „Vedem o pornire către o anumită separare, dar nu oricum ci cu păstrarea vizibilității către camerele adiacente. O soluție pe care am încorporat-o ar fi paravanele decorative. De asemenea, am încorporat blaturile de servire între bucătărie și camera de zi”, explică Eddie Maestri, arhitect principal la Maestri Studio.

Bucătării cottage urbane

În primul rând, a existat cottagecore, apoi a fost cabincore și acum, să vă prezentăm: kitchencore. În timp ce estetica cottagecore aduce mai mult a atmosferă de „petrecere pe o pajiște”, cabincore menține aceeași temă rurală englezească, dar ceva mai rustică. Drept urmare, vedem o încrucișare veselă între ambele look-uri în bucătăriile noastre, pentru această toamnă. „Zilele bucătăriei albe în stil rustic american ar putea fi privite acum în oglinda retrovizoare. Bucătăriile sunt, în continuare, centrul casei, dar acum oamenii adoptă o abordare mai puțin sterilă. Paletele întunecate de culoare, lemnul băițuit, blatul de piatră cu adâncime și mișcare, corpurile de iluminat și echipamentele care exprimă o atitudine nu sunt doar mai interesante, ci sunt și mult mai durabile și mai plăcute decât omoloagele lor albe”, explică Scheer.

Ea prezice, de asemenea, că integrarea bucătăriei noastre cu restul casei prin „materiale naturale – dulapuri cu fibra lemnului aparentă, blaturi interesante, baterii care se armonizează în blaturi și alte finisaje”, va fi de mare interes în 2022.

Dormitor stratificat

În timp ce dormitoarele și lenjeria de pat ar trebui să fie întotdeauna sinonime cu termenii „intim” și „confortabil”, designerii caută să aducă un plus de confort în tot dormitorul în acest sezon – și asta nu se oprește la o lenjerie de pat din bumbac mercerizat. „Gândiți-vă la țesături de in, la împletituri de rattan, covoare marocane moi autentice, cu tente de culori calde aduse de accesorii. Această tendință se poate manifesta în culori deschise sau întunecate, în funcție de starea de spirit a spațiului și a casei”, explică Peltz.

Când vine vorba de stilizarea acestui aspect, încercați „amenajări stratificate, cu perdele și draperii, și dacă aveți un covor cu model mai amplu, dar de mici dimensiuni, adăugați sub acesta un covor de dimensiuni mai mari în culori neutre sau unul împletit din iarbă de mare pentru o stratificare instantanee și adăugați camerei detalii arhitecturale, cum ar fi lambriurile”, spune Scheer.

Aducerea exteriorului în interior

„Covid ne-a învățat multe despre cât de bună este viața atunci când ne facem timp să stăm afară. Chiar dacă ne putem deplasa mai liber, cred că această legătură interior-exterior va rămâne”, spune Scheer. Cu toate acestea, nu înseamnă că trebuie să vă transformați casa într-o seră. „Aducerea naturii în interior nu trebuie să fie atât de literală – poate însemna trecerea la fibrele naturale din mobilier (ratan, trestie, răchită, lemn), țesături de lână, in, bumbac și maximizarea luminii naturale”, explică Scheer.

Pe lângă faptul că se aduc în interior fibrele naturale, Farinas a văzut o creștere a chinezăriei, care se încorporează în design, și care este realizată printr-o interpretare europeană a artelor decorative asiatice, care include adesea motive florale și scene inspirate din natură. O puteți vedea cel mai adesea în panourile de tapet și ceramică.

Spațiile deschise ies din tendințe

Ne pare rău să vedem că această direcție iese din cărți dar, din păcate, open-space-ul se dovedește a fi mai puțin funcțional pe măsură ce ne îndreptăm spre sezonul de toamnă al anului 2021. „Conceptul de bucătărie deschisă/cameră de zi iese cu siguranță din peisaj. Cei mai mulți dintre noi petrecând mult mai mult timp acasă de un an și jumătate încoace, ne-am dat seama că planul deschis poate fi minunat pentru distracție, dar nu pentru a trăi, efectiv, mai ales dacă avem copii mici”, explică Maestri.

Fermă modernă

Deși, la un moment dat, casa în stil rustic modern era o amenajare pe care mulți dintre noi erau dornici să o încerce, această tendință a rămas în urmă. „Aspectul frust alb și scândură lângă scândură, cu accesorii și amenajări contemporane este înlocuit cu un stil rust mai blând, mai tradițional și autentic, care amintește de căsuțele englezești. Proiectanții și arhitecții apelează la materiale locale, cum ar fi mortare grele conținând piatră de var, grinzi și stâlpi din lemn recuperat, acoperișuri din paie/stuf sau ardezie, uși olandeze. Aceleași materiale sunt folosite și la interior, adăugând căldură și textură. Pe pereți sunt aplicate tencuieli fine, tavanul poartă grinzi aparente din lemn, unele natur, altele vopsite, iar pardoselile vin și ele într-o gamă largă de finisaje și grosimi”, explică Scheer.

sursa

ARTICOLE SIMILARE

Euro 2016 si orasele romantismului

realitatea

SMILEY – cavaler de onoare la nunta lui ALEX cu BRIGHI! Galerie FOTO!

Dovada ca Victor Slav si Anda Adam se intalneau: “Bianca nu e acasa. Raman eu la tine peste noapte?”

Producția serialului “Wednesday” se mută din România. Care e motivul și unde va fi filmat sezonul 2

Andreea Damian

Vedeta de la noi si-a refacut rapid viata dupa despartirea de blonda de la TV!

Ce mesaj a transmis Marcel Pavel de pe patul de spital

Tabu Tabu

Scrie un comentariu