Tabu
LIFESTYLESlider

Reteta de vara – Vinete umplute

Vinetele sunt la mare cautare pe timpul verii pentru ca sunt destul de satioase si bune in orice combinatie culinara. Fie ca doriti sa le serviti in salata, fie ca doriti sa le gustati la cupor cu putin parmezan, acestea vor fi mereu vedetele masei de pranz. Va recomandam o reteta simpla si de efect pentru orice fani ai vinetelor de sezon.

Ingrediente pentru reteta de vinete umplute:

4 vinete mai mari

3 capatani de usturoi

300g telemea desarata

1 lingurita seminte de chimen zdrobite

1 legatura de marar verde

3 linguri de ulei de masline

Taiati telemeaua in bastonase si puneti-le intr-un castron. Stropiti-le cu ulei si presarati-le cu chimenul. Lasati-le putin sa se odiheasca. Intre timp, coace-ti capatanile de usturoi infasurate in folie de aluminiu pentru a captura gustul intens. Curatati apoi usturoiul, adaugati sare si ulei si frecati-l pana cand se obtine o pasta omogena si consistenta.

Taiati vinetele in felii, pe lungime. Prajiti feliile in ulei incins pe ambele parti sau pe un gratar. Dupa ce s-au racit, ungeti feliile de vinete cu pasta de usturoi pregatita mai devreme. Apoi adaugati 2 sau 3 bastonase de telemea. Pentru un gust si mai bun, adaugati cate un fir sau doua de marar verde si infasurati feliile pentru a obtine mici rulouri.

Pe acestea le prindeti cu grija folosindu-va de cateva scobitori pentru a fixa amestecul in interior. Puneti rulourile pentru 5 minute la cuptor, la foc iute, daca doriti sa le serviti calde. De asemenea, puteti sa le bagati la frigider pentru 15 minute, daca preferati gustarile reci. Indiferent de modul in care doriti sa le serviti, acestea sunt perfecte pentru masa de pranz si nu necesita un timp indelungat de pregatire. Gustarea este una sanatoasa si satioasa, iar vinetele odata coapte, capata un gust si mai intens.

ARTICOLE SIMILARE

Formaţia Guns N’ Roses va concerta la București în formația clasică

Andreea Damian

De ce suntem mereu in intarzire?

realitatea

S-a sfârșit! Pepe și Raluca Pastramă au divorțat la notar

Andreea Damian

Primul student din familie | Bani de la stat pentru tinerii români – condiții

Andreea Damian

Somn: greșeala pe care o facem cu toții cu pernele de călătorie

Andreea Damian

Tipuri de măsline și beneficiile lor. Care sunt cele mai sănătoase

Andreea Damian

Scrie un comentariu