Tabu
LIFE & LOVESlider

Homosexualitatea – Natura, Optiune, Trend?

Homosexualitatea, prezentata in operele lui Solon sau Teocrit, a existat dintotdeauna, de la cele mai vechi civilizatii, de la animale la oameni. Homosexualitate era privita cu indulgenta de greci, nici in Roma nu mai era un mister, poetul latin Virgiliu era homosexual, iar Horatiu bisexual. Autorul  Principelui, Niccolo Machiavelli a recunoscut ca este homosexual si ca avea o relatie cu un barbat mai tanar. In literatura se discuta atat despre heterosexualitate, cat si despre homosexualitate in mod egal.

Daca inainte de Evul Mediu homosexualitatea era acceptata sau ignorata de biserica, secolul XII aduce ostilitatea fata de relatiile dintre persoane de acelasi sex. Respingerea fata de orientarea homosexuala continua pana in secolul XX cand apar si opinii indulgente cu privire la homosexualitate. Printre aparatorii timpurii ai homosexualitatii ii amintim pe Freud si pe Havelock Ellis, al doilea sustinand ca homosexualitatea este innascuta si, prin urmare, nu este o boala si nu este imorala.   Daca sunt studii ce arata ca homosexualitatea este innascuta, exista alte studii ce pun accentul pe influenta mediului social si cultural. Fiecare an aduce noi studii ce par sa ofere o validare pentru existenta comunitatii gay intr-o lume homofoba. Inainte de a afla ce anume determina homosexualitatea, ar trebui sa fim preocupati sa avem aceleasi drepturi in cadrul societatii.

 Homosexualitatea ramane insa un subiect tabu pana in prezent si starneste adesea controverse. Odata cu legalizarea casatoriilor gay in Statele Unite, au inceput din nou dezbaterile cu privire la LGBT si oamenii s-au impartit in doua tabere. Privind retrospectiv, personalitati din comunitatea intens blamata au avut un rol urias in progresul tehnologic si artistic.  Cu siguranta ca literatura ar fi fost mai saraca fara Oscar Wilde, Hans Christian Andersen, Goethe sau Marcel Proust. Stiinta si arta ar fi fost mai putin bogate fara Leonardo da Vinci. Filosofia nu ar fi fost aceeasi fara contributia lui Platon sau Ludwig Wittgenstein. Muzica mai saraca fara Freddie Mercury, Elton John, George Michael sau Rick Martin. Televiziunea ar fi mai fada fara Neil Patrick Harris sau Ellen DeGeneres. Lumea modei ar fi fost altfel fara Versace si Dior. Sa recunoastem meritele lui Alan Turing in informatica.

Asa ca, inainte de a trage concluzii, trebuie sa nu uitam istoricitatea homosexualitatii sau de studiile din prezent care releva faptul ca parintii gay sunt la fel de buni ca parintii din familiile traditionale. Sa nu uitam ca homosexualitatea nu este o boala, nu este o problema, si, nu in ultimul rand, sa nu uitam ca dragostea a aparut inaintea legii si nu poate fi impiedicata de aceasta.

 

ARTICOLE SIMILARE

Oana Roman a făcut anunțul. Ce se întâmplă între ea și Marius Elisei

Andreea Damian

Microsoft a implementat săptămâna de lucru de 4 zile în Japonia și a mărit productivitatea cu 40%

Andreea Damian

Autoritățile franceze au anunțat când va fi redeschisă catedrala Notre-Dame din Paris

Andreea Damian

Ce religie are Andreea Esca. Prezentatoarea de știri a făcut o schimbare majoră în viața ei

Andreea Damian

Centenarul Gucci | O defilare sexy & glam plină de surprize

Ciocîrlan

Sophia Loren revine pe ecrane și distruge mitul sex-simbolului

Andreea Damian

Scrie un comentariu