Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Autoritățile franceze au anunțat când va fi redeschisă catedrala Notre-Dame din Paris

Catedrala Notre Dame se va redeschide publicului în 2024, au anunțat autoritățile din Franța. Catedrala a fost acum securizată în totalitate, la doi ani după incendiul dezastruos care a distrus părți mari ale clădirii vechi de 850 de ani.

Banii strânși din donații sunt suficienți pentru refacerea catedralei Notre-Dame, care a fost devastată de foc. Organismul public responsabil cu conservarea și restaurarea acesteia a declarat că securizarea catedralei a fost finalizată în timp util. Elementele „fazei de siguranță” includeau înfășurarea și protejarea gargoulelor catedralei, întărirea contraforturilor, fortificarea frontoanelor și îndepărtarea schelelor arse, potrivit CNN.

„Asta înseamnă că spunem oficial că aceasta este acum salvată, că este solidă pe stâlpii săi, că zidurile sale sunt solide”, a declarat Jean-Louis Georgelin, președintele organizației responsabile cu restaurarea. „Vom putea continua cu faza de restaurare și reconstruire a pieselor distruse de incendiu, astfel încât să fie gata de redeschidere în 2024”, a adăugat el.

Redeschiderea din 2024, despre care Georgelin a spus că va fi o „victorie pentru toată Franța”, va îndeplini promisiunea președintelui Emmanuel Macron către public că lucrările de reconstrucție vor fi finalizate în termen de cinci ani de la incendiul din aprilie 2019.

Lucrările de securizare a catedralei au fost temporar întrerupte în timpul pandemiei coronavirusului anul trecut și s-au efectuat lucrări pentru decontaminarea zonei de plumb înainte ca lucrările să fie reluate în iunie 2020. Reconstrucția este programată să înceapă în următoarele luni.

La 15 aprilie 2019, pe când se afla în restaurare, celebra catedrală gotică, veche de 850 de ani şi un adevărat simbol al Franţei, şi-a pierdut turla, acoperişul şi orologiul, precum şi o parte din bolta sa, distrusă de flăcări, sub privirile a mii de trecători.

ARTICOLE SIMILARE

Edward Snowden avertisment despre pericolele supravegherii în masă și inteligenței artificiale globale

Dora Constantinovici

“Milionarul” de la BURLACITA amendat de Antena 1! Cat trebuie sa plateasca!

Claudia Motea a colindat Marea Adriatica la bordul unui yaht de lux

realitatea

O cântăreață foarte apreciată recunoaște că a plătit prostituate pentru sex

Andreea Damian

IULIA ALBU – atac violent la ROXANA IONESCU: “O prostituata!”

CyberShot C902, tu și Mike Figgis

realitatea

Scrie un comentariu