Tabu
Image default
FASHION Slider

Centenarul Gucci | O defilare sexy & glam plină de surprize

Pentru următoarea colecție de toamnă-iarnă marca Gucci, numită „Aria”, directorul artistic Alessandro Michele și-a invitat fanii joi, 15 aprilie, la o petrecere aniversară care celebrează istoria ultimilor 100 de ani ai uneia dintre celei mai celebre case de modă italiene. 

GUCCI ARIA COLLECTION 2021 Roma Cinecitta

Lui Alessandro Michele îi place să-și surprindă mereu publicul. Iată că a reușit și de această dată, cu ocazia lansării colecției de toamnă-iarnă 2021 — 2022, colecție care cuprinde articole vestimentare imprimate cu logo-ul casei Balenciaga! 

O alegere îndrăzneață, care dovedește interesul și admirația pe care designer-ul italian i le poartă creatorului de modă georgian Demna Gvasalia, directorul artistic de la Balenciaga. Cel din urmă a impus pe scena de modă internațională un stil nonconformist, din care piesele cu volume inedite sunt nelipsite. 

În plus, Michele și-a permis să și „fure” câteva articole vestimentare din prima colecție pe care Gvasalia a conceput-o pentru Balenciaga, piese pe care a declarat că le îndrăgește în mod special. Integrând toate aceste elemente-surpriză într-o prezentare de modă sexy & glam, lansată în mediul online joi, 15 aprilie, Michele a oferit publicului virtual un spectacol plin de fast, care celebrează 100 de ani de la fondarea casei Gucci. 

Colecția Aria în clubul Le Savoy

Un eveniment festiv, care a intrat în atenția tuturor pasionaților de modă și a profesioniștilor din industria fashion, prezentarea colecției Aria este mai mult decât „un manifest al pirateriei”. Pentru a realiza videoclipul defilării, Michele a colaborat cu regizoarea Floria Sigismondi, cea care a semnat regia clipurilor muzicale ale artiștilor Rihanna, David Bowie, Dua Lipa și Justin Timberlake. 

De această dată, Sigismondi a imaginat o prezentare de modă într-un club imaginar, numit Le Savoy, ai cărui pereți sunt împânziți de reflectoare, recreând atmosfera flashy a  epocii de aur de la Hollywood și din cinematografia italiană. 

Le Savoy este, totodată, hotelul londonez unde Guccio Gucci a lucrat în tinerețe ca portar. Pentru a celebra centenarul Gucci, Alessandro Michele a ales să-l sărbătorească și pe fondatorul casei, cel care a avut o influență uriașă asupra universului creativ al celei mai renumite mărci italiene. 

Paradisul modei

Fetele și băieții care defilează pe lungul coridor luminos din clubul Le Savoy celebrează viața și bucuria de a trăi. Descoperim ținute de promenadă: sacouri cu un croi perfect, fuste mulate ultra glam, purtate cu dresuri chic, rochii lungi și fluide, prevăzute cu corsete din piele, paltoane și cape glittery, logo-uri supradimensionate imprimate pe costume și bijuterii metalice.

La ieșirea din clubul festivist, fetele și băieții se întâlnesc într-o grădină cu papagali albi și cai. Pe micile ecrane ale device-urilor noastre, această grădină se aseamănă cu Paradisul modei… 

Gucci, hacking lab 

Colecția Aria este un melanj fascinant între aerul glamour al universului hollywoodian, șarmul discret al burgheziei și tensiunea sexuală à la Tom Ford,  eleganța masculină impusă de Gvasalia la Balenciaga și stilul ecvestru, care este o semnătură emblematică a casei Gucci. 

Zeci de ținute, deopotrivă, recognoscibile și surprinzătoare, despre care Michele spune că „urmăresc o poezie a ilegitimului, relatată de creatorul care și-a pus amprenta fantezistă asupra acestor siluete sexy & chic. În acest sens, Gucci devine, pentru mine, un laborator de piraterie, al incursiunilor și al metamorfozelor.  O manufactură alchimică în care totul are legătură cu tot. Un loc unde reacțiile explozive se produc: un generator permanent de scântei și dorințe imprevizibile.” 

Grație lui Alessadro Michele, Gucci elogiază un arhetip de femeie tânără, sexy, fantezistă și sofisticată, cu un look magnetic și perfect dozat.

ARTICOLE SIMILARE

Shopping acidulat

realitatea

Fotografie cu Sorin Onisor – Maramures

realitatea

Excesul de muncă predispune femeile, dar nu și bărbații, la o boală mortală

Andreea Damian

Festivalul de Film de la Cannes va onora anul acesta un actor acuzat de violență domestică

Andreea Damian

De ce milenarii și Generația Z folosesc Instagram ca sursă de știri

Andreea Damian

VALENTINO ⎪ Haute Couture Show la Palazzo Colonna

Ciocîrlan

Scrie un comentariu