Home > Health > Diete > Dieta cu bors si zer!

Dieta cu bors si zer!

Printre multe alte retete si diete de slabit primite de la cititorii nostri, aducem de data aceasta in atentia dumneavoastra cura cu zer sau bors. Trebuie sa retineti ca acestea doua din urma sunt bauturi care au si proprietatea de a curata organismul de toxine si de a grabi metabolismul, ceea ce duce la eliminarea lor. Asta pe langa efectul de slabire vizibil dupa numai o saptamana de dieta. Pentru a urma o asemenea cura insa, este nevoie sa tineti cont de urmatoarele sfaturi.

  1. Nu incepeti niciodata o dieta daca sunteti bolnava, chiar daca este vorba de o banala raceala.
  2. Pentru ca regimul de slabire sa fie insotit de o vitaminizare adecvata va recomandam sa folositi zerul si borsul preparate chiar de dumneavoastra. In acest fel veti avea siguranta ca sunt natural si ca pentru preparea lor nu s-au folosit aditivi industriali.
  3. In timpul acestei cure este bine sa mancati de cel putin 5 ori pe zi. Adica, trebuie sa mancati putin si des, pentru ca senzatia de foame sa nu apara.
  4. Alimentele recomandate sunt: legumele fierte, proaspete sau la gratar, carne slaba fiarta, sau preparata in cuptor ori pe gratar, peste gatit la aburi sau in cuptor, fructe, branzeturi slabe, nefermentate, paine neagra sau din faina integral cu seminte si tarate, oua de prepelita, cafea si ceai neindulcite, sau indulcite cu miere.
  5. Folositi sare in cantitate mica, iar pentru a da gust mancarii suplimentati portia de plante si ierburi aromate: patrunjel, telina, tarhon. Acestea au si rolul de a elimina apa din tesuturi.
  6. In aceasta cura se bea cel putin 1 litru de bors sau zer pe zi, in mai multe reprize de-a lungul zilei.
  7. Puteti alterna ingredientele: o saptamana cura cu zer, o saptamana cura cu bors.

Cum se obtine zerul.     lapte-intoleranta-alergii-problema-calciului-506x259

Puneti laptele nefiert si nepasteurizat la prins intr-un vas tinut la temeperatura camerei sau la un loc mai caldut. Dupa 24-48 de ore se incalzeste laptele la temperatura de 35-40 de grade apoi se toarna intr-o strecuratoare, pentru a se scurge zerul. Zerul se aduna intr-un vas pus sub strecuratoare. Se poate pastra la frigider.

Cum se obtine borsul de casa.    

2 cani tarate de grau sau din amestec de cereale, cateva  crengute de visin, cateva frunze de leustean, putina coaja de  paine neagra, 25 g de drojdie, 2 l de apa calda.

Борш, 41Puneti intr-un borcan mai mare taratele, coaja de paine si  apa. Amestecati ingredientele si lasati borcanul acoperit timp de 15 minute. Adaugati apoi drojdia dizolvata in putina apa calduta, frunzele de leustean si crengutele de visin. Borcanul se depoziteaza la loc caldut. Dupa ce s-a acrit, se scurge borsul intr-un vas curat, se arunca jumatate din amestecul cu tarate din borcan si se inlocuieste cu un amestec nou din aceleasi ingredient si se toarna din nou apa calda. De data aceasta nu se mai adauga drojdie si nici coaja de paine, pentru ca acrirea si fermentarea se face pornind de la hustele ramase in borcan.

Afla cum poti impaca dieta cu dulciurile: http://www.tabu.ro/mici-bucurii-cu-cipi-stevia-zero-calorii/

Vezi si:

http://www.tabu.ro/dieta-programul-5-pe-zi/

http://www.tabu.ro/slabeste-sanatos-metoda-montignac/


Articole asemanatoare
Cele 10 motive pentru care nu poti sa slabesti
Beneficiile surprinzătoare ale cicoarei
Afla cateva obiceiuri care te ajuta sa-ti pastrezi silueta (partea II)
Alimente recomandate zilnic femeilor (partea I)

Comenteaza acest articol

Dieta cu bors si zer!

by Andreea Negoita   2 min
0