Tabu
LIFESTYLESlider

Tibi Ușeriu, campion al treilea an consecutiv la ultramaratonul de la Cercul Polar

Tibi Uşeriu a reuşit, pentru a treia oară consecutiv, să treacă primul linia de sosire a celui mai greu maraton din lume – 6633 Arctic Ultra. Acesta este si singurul român care a reuşit să termine cursa de 618 de kilometri.

După şapte zile de maraton, bistriţeanul Tibi Uşeriu a reuşit să câştige, pentru a treia oară, cel mai greu maraton de pe planetă care se desfăşoară dincolo de Cercul Polar, în Canada. Sportivul a parcurs pe jos cei 618 de kilometri ai competiţiei şi a fluturat steagul României trecând linia de sosire, transmite Mediafax.

Pe data de 9 martie, ora 20.30, ora României, patru români au luat startul celui mai greu maraton de pe planetă – 6633 Arctic Ultra, însă trei dintre ei au abandonat cursa în prima zi a competiţiei din cauza problemelor de sănătate şi a temperaturilor extreme din apropierea Polului Nord. Singurul care a mers mai departe a fost Tibi Uşeriu, bistriţeanul reuşind încă de la primii kilometri să preia conducerea cursei şi, după 7 zile, vineri dimineaţa puţin după ora 1.00 (ora României) a ajuns la final.

A X-a ediţie a maratonului arctic – 6633 Arctic Ultra a fost una aniversară, organizatorii pregătind un traseu nou, mai lung cu 57 de kilometri decât în anii precedenţi, traseu care a inclus parcurgerea unei porţiuni de 280 de kilometri pe Ice Road, un fluviu îngheţat, unde temperaturile sunt extreme.

La start s-au înscris 32 de concurenţi, din care 23 la cursa de 350+ mile însă după prima zi de concurs, opt dintre participanţi, printre care şi trei din cei patru români au abandonat. După şapte zile de maraton în cursa de 350+ mile au mai rămas doar şase concurenţi, pe locul doi, în spatele lui Tibi Ușeriu fiind un irlandez. Participanţii au avut nouă zile la dispoziţie pentru a ajunge la final, startul concursului fiind dat vineri, 9 martie, la ora 20.30 (ora României). La cel mai greu maraton de pe planetă – 6633 Arctic Ultra au participat din partea României şi Avram Iancu, Polgar Levente şi Florentina Iofcea.

ARTICOLE SIMILARE

Admont | Tur virtual excepțional în cea mai mare bibliotecă monastică din lume

Andreea Damian

Cum să ai stil, în sacou, primăvara aceasta

Andreea Damian

Anamaria Prodan are un nou iubit: „Mă așteaptă până divorțez”

Andreea Damian

Ce decizie a luat Netflix în legătură cu utilizatorii care nu îşi folosesc abonamentul

Andreea Damian

DRAMA prin care trece O VEDETĂ DIN ROMÂNIA. “Trăieşte doar datorită aparatelor, este în comă”

Testul de sânge care poate detecta peste 50 de tipuri de cancer

Andreea Damian

Scrie un comentariu