Tabu
LIFESTYLESlider

Tibi Ușeriu, campion al treilea an consecutiv la ultramaratonul de la Cercul Polar

Tibi Uşeriu a reuşit, pentru a treia oară consecutiv, să treacă primul linia de sosire a celui mai greu maraton din lume – 6633 Arctic Ultra. Acesta este si singurul român care a reuşit să termine cursa de 618 de kilometri.

După şapte zile de maraton, bistriţeanul Tibi Uşeriu a reuşit să câştige, pentru a treia oară, cel mai greu maraton de pe planetă care se desfăşoară dincolo de Cercul Polar, în Canada. Sportivul a parcurs pe jos cei 618 de kilometri ai competiţiei şi a fluturat steagul României trecând linia de sosire, transmite Mediafax.

Pe data de 9 martie, ora 20.30, ora României, patru români au luat startul celui mai greu maraton de pe planetă – 6633 Arctic Ultra, însă trei dintre ei au abandonat cursa în prima zi a competiţiei din cauza problemelor de sănătate şi a temperaturilor extreme din apropierea Polului Nord. Singurul care a mers mai departe a fost Tibi Uşeriu, bistriţeanul reuşind încă de la primii kilometri să preia conducerea cursei şi, după 7 zile, vineri dimineaţa puţin după ora 1.00 (ora României) a ajuns la final.

A X-a ediţie a maratonului arctic – 6633 Arctic Ultra a fost una aniversară, organizatorii pregătind un traseu nou, mai lung cu 57 de kilometri decât în anii precedenţi, traseu care a inclus parcurgerea unei porţiuni de 280 de kilometri pe Ice Road, un fluviu îngheţat, unde temperaturile sunt extreme.

La start s-au înscris 32 de concurenţi, din care 23 la cursa de 350+ mile însă după prima zi de concurs, opt dintre participanţi, printre care şi trei din cei patru români au abandonat. După şapte zile de maraton în cursa de 350+ mile au mai rămas doar şase concurenţi, pe locul doi, în spatele lui Tibi Ușeriu fiind un irlandez. Participanţii au avut nouă zile la dispoziţie pentru a ajunge la final, startul concursului fiind dat vineri, 9 martie, la ora 20.30 (ora României). La cel mai greu maraton de pe planetă – 6633 Arctic Ultra au participat din partea României şi Avram Iancu, Polgar Levente şi Florentina Iofcea.

ARTICOLE SIMILARE

Oscar 2018. Cele mai spectaculoase ținute de pe covorul roșu

Andreea Damian

Victor Slav o face praf pe Bianca Dragusanu: “Bai, stii care e problema la tine?”

Cum îţi dai seama dacă el te minte la prima întâlnire

realitatea

Bill Clinton a scris o carte plicticoasă care va deveni serial tv

Dora Constantinovici

O noua lovitura : HUIDU SR. divorteaza

Anca Serea, de urgență la spital. De ce a ajuns pe mâna medicilor

Andreea Damian

Scrie un comentariu