Tabu
Image default
BEAUTYSlider

Puterea posteriorului | Fesele au devenit „noii sâni”?

Simboluri ale feminității asumate, ale puterii, ale dorinței, fesele devin nou atracție, nu mai rămân ascunse.

O putem da exemplu pe Madonna, care are puterea de a crea panică pe rețelele sociale. La vârsta de 63 de ani, Regina muzicii pop a deschis MTV Video Music Awards pe 12 septembrie îmbrăcată într-o ținuta ultra-sexy, care-i expunea posteriorul. Dincolo de performanța sa energică, fesele sale au deschis o sesiune de discuții pe Twitter și nu numai.

Madonna, 63 de ani

Vor deveni fesele simbol al unei noi eliberări a corpului, așa cum au fost sânii goi în anii 1970? „Există o senzație dezinhibată pe această parte a corpului, în special în rândul femeilor tinere. Tricourile s-au scurtat. (…) Cu siguranță, este rezultatul acestei perioade MeToo”, potrivit Madame Figaro. Au uitat de complexele sau ordinele morale legate de pielea expusă.

Trăiască imperfecțiunile

Această eliberare a feselor rezultă fără îndoială din mișcarea pozitivă a corpului. „Trebuie să ne asumăm responsabilitatea și să arătăm că suntem mândri de asta”, explică Vincent Grégoire. Beyoncé a fost acolo. „Aceste personalități care și-au permis să se îngrașe au schimbat viziunea siluetei. Este o reabilitare a formelor voluptoase în fața atracției androgine”, notează dr. Oren Marco, chirurg plastic și estetician. Fără a uita de Rihanna și marca ei de lenjerie, o adevărată odă a diversității. „Fenty a doborât astfel gigantul Victoria’s Secret și îngerii săi filiformi”, remarcă Franck Valery, agent de modele.

Sărbătorim astfel imperfecțiunile, permițând femeilor să se simtă sexy, indiferent de greutatea sau dimensiunea corpului. Pe rețelele sociale vergeturile sunt împodobite cu sclipici și formele nu mai sunt ascunse. „Astăzi avem mai multe solicitări pentru manechine cu forme sau plus-size, deoarece moda trebuie să reprezinte un panou și nu mai poate fi blocată în coduri”, notează Franck Valery.

Feminism militant și armă de seducție

Această sărbătoare a trupului face parte, de asemenea, dintr-o nouă feminitate militantă. Fesele recâștigă apoi statutul de armă de seducție masivă în trendul hip-hopului, R’n’B și twerk. Fesele reprezintă obiectul dorinței, puterii și eliberării. Este, de asemenea, un mod de a se emancipa și de a se elibera, mai ales într-o societate complexă căreia îi este greu să accepte femeile voluptuoase.

Fesele au crescut

Kim Kardashian, 40 de ani

Acest fenomen se dovedește a fi o sabie cu două tăișuri. Pentru că pe Instagram, Kim Kardashian și surorile ei (Cardi B, Nicki Minaj …) transmit o imagine mărginită de realitate. „ Exacerbăm uneori codurile feminității până la caricatură”, analizează Vincent Grégoire. Corpurile sunt retușate prin filtre, dar și prin intervenția chirurgicală a esteticienilor.

Idealul în 2021? „Fese ferme, cu foarte puțină celulită și coapse mai subțiri. Jennifer Lopez revine adesea ca referință absolută”, susține Valérie Orsoni.

ARTICOLE SIMILARE

Femeile stau la coadă la toaletă mai mult decât bărbaţii şi asta n-ar trebui să fie tabu

realitatea

4 tratamente de înfrumusețare pe care nu ar trebui să le faci niciodată în timpul menstruației

Andreea Damian

Ce NU e bine sa faci inainte de culcare

realitatea

Mihai de la 3 Sud-Est, infectat cu COVID-19: artistul este internat la ATI

Andreea Damian

Trucul isteț pe care îl foloseşte Shakira ca să obțină rapid bucle perfecte

Andreea Damian

Premieră LIVE ⎢ «Grand Hotel Pasărea Retro» de Radu Afrim

Ciocîrlan

Scrie un comentariu