Tabu
CULTURE

Mitzah Bricard a fost muza lui Christian Dior?

Astazi nu se stiu foarte multe lucruri despre ea, dar foarte multe nici nu s-au stiut vreodata. Mitzah Bricard a fost una dintre acele femei elegante despre care s-au spus multe povesti de a caror realitate ne putem indoi oricand.

Fiecare designer are o muza sau mai multe chiar. Loulou de la Falaise, Betty Catroux, Amanda Harlech, Franca Sozanni, Jennifer Connely, Lou Doillon, Grace Kelly sunt cateva nume. Au putine lucruri in comun, in afara frumusetii si influentei asupra cate unui designer. Numai ca niciuna dintre ele nu e inconjurata de aerul de mister care insoteste si astazi umbra celebrei Mitzah Bricard. S-au spus multe lucruri despre ea.

Spre exemplu, Mitzah Bricard nu a fost vazuta niciodata pe Avenue Montaigne inainte de pranz. Mitzah avea acel je ne sais quoi care ii facea pe barbati sa se rusineze pentru atractia irezistibila pe care o simteau fata de ea. Poseda acel ceva le enerva pe alte femei, care erau geloase pe capacitatea ei de a obtine orice isi dorea si de a-i fi iertat orice. Nu a fost vazuta niciodata fara turban, perle, si fara pantofii ei stiletto. Putea fi gasita intotdeauna in unul din trei locuri: acasa, la Ritz sau la Dior.

Povestile despre ea speculeaza mult: de la radacini de printesa rusoaica, la o copilarie in Romania sau poate in Anglia, sau poate ca descindea dintr-o familie austraica. S-a spus ca ar fi lucrat pentru o vreme cu Balenciaga, dar nimeni nu stie cu siguranta. Era extrem de creativa, reusind sa isi conbine cu usurinta outfituri si sa isi gaseasca accesoriile perfecte, fie ca era vorba despre o zgarda sau despre o bucata de sifon care sa ii indulceasca tinutele. Purta tot timpul o esarfa animal print, ca sa ii mascheze o cicatrice, dar a reusit sa o transforme intr-un fashion statement. Christian Dior nu ar fi putut exista fara ea. Mitzah era o imagine vie a Dior.

Una dintre dovezile influentei ei asupra creatorului este faptul atestat ca ea a dat numele parfumului Miss Dior, in 1947. Dior credea ca parfumul este foarte important, pentru ca amintirile sale cele mai puternice erau olfactive. Dar nu stia cum sa isi numeasca parfumul. Mitzah a exclamat, cand a vazut pe sora lui Christian, Catherine, “Iat-o pe Miss Dior!” si asa s-a nascut un parfum legendar.

Alexander Liberman isi aminteste ca Mitzah era o dansatoare si o curtezana, ale carei matasuri, posturi, perle si pareri o faceau ceea ce era: seductia feminina in stadiu pur. Totul ii era permis pentru ca ea insasi decisese ca prefera sa traiasca intr-o lume de vis pe care si-a fabricat-o singura. Colectia resort a lui John Galliano pentru anul 2010 ii este dedicata Mitzei, semn ca amintirea divei care spunea ca florarul ei preferat este Cartier nu a murit inca.

ARTICOLE SIMILARE

Continuarea filmului Wonder Woman va avea premiera în vara anului 2020

realitatea

Ştiai care sunt cele mai ciudate legi din lume?

realitatea

Anatomia lui Grey continuă cu sezonul 15. Un actor celebru se alătură echipei

Andreea Damian

Incepe Summer Beauty Tunnel!

realitatea

Ce au scris Meghan Markle şi prinţul Harry în ultimul mesaj oficial

Andreea Damian

Și Kylie Jenner a folosit elicopterul lui Kobe Bryant. „Încă nu-mi vine să cred”

Andreea Damian

Scrie un comentariu