Tabu
LIFESTYLESlider

Drama fetiței fără picioare din Siria: poartă conserve în loc de proteze

Drama micuței Maya Merhi, o fetiță din Siria care și-a pierdut ambele picioare la scurt timp după naștere, a impresionat tot internetul. La doar 8 ani, copila duce o viață extrem de grea alături de părinții ei. Maya suferă de o boală congenitală gravă, din cauza căreia medicii au fost nevoiți să-i amputeze picioarele, potrivit Independent.co.uk.

Pe lângă faptul că a fost condamnată la o viață cumplită, familia ei a trebuit să fugă din fața războiului civil într-o tabără de refugiați din nordul Siriei. Iar sărăcia i-a împiedicat pe părinții ei să nu îi cumpere protezele necesare. De aceea, aceștia s-au văzut nevoiți să-i improvizeze fetiței niște proteze.

https://twitter.com/HarmukhNews/status/1015363488691245059

Tatăl ei – la rândul său suferind de aceeași afecțiune și cu ambele picioare amputate – s-a angajat să-i confecționeze protezele din țevi de plastic și cutii de sardine. Bărbatul îi schimbă conservele o dată pe săptămână, iar tuburile din plastic o dată pe lună, pentru a-i permite fiicei sale să meargă la școală și să se deplaseze.

Maya a fost fotografiată într-o tabără din regiunea Idlib, din nordul Siriei, în timp ce se plimba pe protezele improvizate. Imaginile au făcut înconjurul lumii și i-au impresionat pe cei de la Semiluna Roșie din Turcia, care i-au evacuat pe copilă și pe tatăl ei și i-au dus la Istanbul pentru tratament gratuit.

https://twitter.com/TRH_WandC/status/1015415749714894848

Copila face acum primii pași cu ajutorul unor proteze adevărate, iar medicii speră să se poată obișnui cu ele în cel mult trei luni. Nu numai fetița va primi o pereche de proteze noi, ci și tatăl ei, care reușea să se deplaseze doar cu ajutorul scaunului cu rotile.

Maya mai are cinci frați, dar niciunul nu a moștenit boala congenitală, care i-a lăsat fără picioare pe ea și pe tatăl ei.

ARTICOLE SIMILARE

La 77 de ani, Marina Voica a facut “lumanarea” in direct la TV. Vezi secretul tineretii ei

Rihanna angajează modele care-i seamănă ca să testeze stiluri de sprâncene pentru ea

Andreea Damian

André Rieu le-a pregătit fanilor o surpriză specială pentru sărbători

Andreea Damian

De ce ne este atât de greu să nu ne atingem faţa?

Andreea Damian

Cum a ajuns Denisa de la Bambi milionară în euro în doar 3 ani

Andreea Damian

Cum își vor gestiona banii toate semnele zodiacale în 2022

Andreea Damian

Scrie un comentariu