Tabu
LIFESTYLESlider

Drama fetiței fără picioare din Siria: poartă conserve în loc de proteze

Drama micuței Maya Merhi, o fetiță din Siria care și-a pierdut ambele picioare la scurt timp după naștere, a impresionat tot internetul. La doar 8 ani, copila duce o viață extrem de grea alături de părinții ei. Maya suferă de o boală congenitală gravă, din cauza căreia medicii au fost nevoiți să-i amputeze picioarele, potrivit Independent.co.uk.

Pe lângă faptul că a fost condamnată la o viață cumplită, familia ei a trebuit să fugă din fața războiului civil într-o tabără de refugiați din nordul Siriei. Iar sărăcia i-a împiedicat pe părinții ei să nu îi cumpere protezele necesare. De aceea, aceștia s-au văzut nevoiți să-i improvizeze fetiței niște proteze.

https://twitter.com/HarmukhNews/status/1015363488691245059

Tatăl ei – la rândul său suferind de aceeași afecțiune și cu ambele picioare amputate – s-a angajat să-i confecționeze protezele din țevi de plastic și cutii de sardine. Bărbatul îi schimbă conservele o dată pe săptămână, iar tuburile din plastic o dată pe lună, pentru a-i permite fiicei sale să meargă la școală și să se deplaseze.

Maya a fost fotografiată într-o tabără din regiunea Idlib, din nordul Siriei, în timp ce se plimba pe protezele improvizate. Imaginile au făcut înconjurul lumii și i-au impresionat pe cei de la Semiluna Roșie din Turcia, care i-au evacuat pe copilă și pe tatăl ei și i-au dus la Istanbul pentru tratament gratuit.

https://twitter.com/TRH_WandC/status/1015415749714894848

Copila face acum primii pași cu ajutorul unor proteze adevărate, iar medicii speră să se poată obișnui cu ele în cel mult trei luni. Nu numai fetița va primi o pereche de proteze noi, ci și tatăl ei, care reușea să se deplaseze doar cu ajutorul scaunului cu rotile.

Maya mai are cinci frați, dar niciunul nu a moștenit boala congenitală, care i-a lăsat fără picioare pe ea și pe tatăl ei.

ARTICOLE SIMILARE

De ce ar trebui să ai grijă de zona ochilor atunci când porți mască

Andreea Damian

De ce tunsul ne trezește energia?

Andreea Damian

Aurul lichid

realitatea

Experții în limbajul trupului au aflat de ce Melania Trump pozează cu gura ușor deschisă

Andreea Damian

Cove se casatoreste! Uite cum arata logodnica lui

Gina Pistol și Smiley, într-o nouă vacanță cu fiica lor, Josephine

Andreea Damian

Scrie un comentariu