Tabu
CULTURESlider

ALERTĂ: Cercul Arctic este cuprins de flăcări și asta se vede din spațiu

Cercul Arctic este în flăcări iar focul este atât de puternic încât se poate vedea din spațiu. Flăcările riscă să ajungă la o bază militară cu muniție.

Incendiile puternice au început în luna iunie și mai mult de 50 de astfel de incendii au ajuns în zone din Suedia, înăuntrul Cercului Arctic, potrivit Agenției Spațiale Europene care ține situația sub observație cu ajutorul sateliților din spațiu. Suedia nu este o țară obișnuită cu incendiile iar până acum flăcările au mistuit pământuri în valoare de 70 de milioane de dolari potrivit agenției de presă suedeză TT. Țara a cerut ajutorul Italiei și Norvegiei care au trimis elicoptere și avioane care să ajute la stingerea focurilor sau cel puțin la izolarea lor.

Pentru a vă da seama de mărimea focurilor și încotro se mută ele, Agenția Spațială Europeană a pus la treabă patru dintre sateliții ei Santinel. Multe dintre incendii au izbucnit în zone atât de isolate încât nu se pot descoperi decât astfel, cu imagini din spațiu. Incendiile sunt urmare a unei perioade lungi de secetă în Suedia și valuri de caniculă complet atipice acestei zone. Vestea mai proastă este că aceste valuri de caniculă și seceta din ultima vreme este rezultatul direct al schimbării climatice provocată de oameni.

În poze se vede coasta de vest a Norvegiei spre Suedia central iar imaginile sunt cu atât mai dramatice cu cât, pe lângă fumul rezultat din cauza focului, în unele dintre ele se pot observa chiar și flăcările.

Pe lângă dezastrul provocat de incendii în pădurile și zonele în care s-au stability, flăcările au început să se apropie periculos de o stație militară din Älvdalens, acolo unde se testează muniție. Flăcările au tăiat accesul spre baza militară. Nimeni nu se poate apropia la mai mult de 800 de bază ca să stingă flăcările, nici oamenii și nici elicopterele pentru că nu se știe sigur când muniția ar putea să sară-n aer și riscurile sunt extrem de ridicate. Dacă flăcările vor ajunge într-un final în baza militară și muniția va exploda, focul va devein și mai puternic și se va răspândi chiar mai repede spre alte zone.

ARTICOLE SIMILARE

Cinci iranience s-au deghizat în bărbați de dragul fotbalului

realitatea

Eco Rom, programul de colectare selectivă a ambalajelor

realitatea

Cristina Bălan, incident neplăcut cu Poliția Locală, în parc. Totul s-a întâmplat în fața copiilor ei cu sindrom Down

Andreea Damian

Gala premiilor Grammy, oficial amânată!

Andreea Damian

Serialul Friends celebrează 25 de ani de la premieră

Andreea Damian

Agenda mai

realitatea

Scrie un comentariu