Tabu
HEALTHSlider

Sleep Texting: Este posibil să trimiteți mesaje text în timp ce dormiți? Da, cu siguranță

Poate sună ciudat, dar este posibil să trimiteți sau să răspundeți la mesaje text cu telefonul mobil în timp ce dormiți? Cum s-a putea explica mesajele trimise prin somn?

Mesajele trimise prin somn se referă la utilizarea unui telefon mobil pentru a trimite mesaje text în timp ce practic – dormi. Aceste mesaje pot fi inițiate, dar mai des sunt trimise ca răspuns la o alertă de mesaj primită de către cel care doarme. Apar cel mai adesea când există acces la telefon fără efort, cum ar fi atunci când dormi cu telefonul în pat. Accesul la telefonul care se află pe o noptieră din apropiere ar putea, de asemenea, să ajute acest comportament ciudat.

Cele mai multe mesaje text trimise prin somn sunt răspunsuri la mesaje text primite. Sunetul sonor sau alerta care anunță un nou mesaj text în timpul stării de veghe poate atrage în mod similar atenția noastră în timpul somnului. Răspunsul la un mesaj text poate fi un comportament aproape automat, reflex. Alerta sună, apuci telefonul și gata, te apuci să trimiți un răspuns. Din păcate, indifferent de ce părere avem despre noi, în timpul somnului nu suntem la fel de pricepuți cum am fi în timpul zilei.

Deși s-ar putea să recunoaștem sunetul textului și să ne coordonăm pentru a trimite un răspuns prin manipularea telefonului, este mai mult decât probabil ca acesta să fie plin de erori. Cu toate că mesajele scurte pot avea sens, rezultatul final al unei propoziții lungi poate deveni complet ciudat.

Cum se explică, de ce apare mesajul trimis în timpul somnului?

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l pricepi este că tot creierul unei persoane nu poate fi adormit sau treaz în același timp. Într-adevăr, partea creierului care îți permite să fii treaz sau conștient poate fi oprită. Între timp, zonele care îți permit să coordonezi mișcarea și să trimiți mesaje text ar putea să funcționeze. Întrucât întregul creier nu este în aceeași stare, poți avea nivele distincte de conștiență care apar simultan. Acest lucru poate duce la comportamente semi-conștiente sau semi-intenționate. Atunci când aceste comportamente anormale apar în timpul somnului, ele sunt numite parasomnii.

Parasomniile includ lucruri obișnuite cum ar fi somnambulismul sau vorbitul în somn. Acestea ar putea include, de asemenea, coșmaruri care par foarte reale și alte comportamente complexe precum conducerea mașinii sau sexul.

Împiedicați mesajele trimise prin în somn prin eliminarea telefoanelor mobile din apropiere

Adolescenții par să fie mai sensibili la mesajele trimise în somn. Această observație poate fi influențată de faptul că ei folosesc mai des mesaje text pentru a comunica în timpul zilei în general. Adolescenții pot chiar să folosească excesiv telefonul care poate deveni o componentă importantă a vieții lor de zi cu zi. De asemenea, este posibil ca aceștia să aibă telefoanele mobile mai aproape de ei pentru a schimba diverse mesaje înainte de culcare. Însă oricine are probleme cu meaajele trimise prin somn ar trebui să țină telefoanele la distanță. Sau să învețe să-și ceară scuze pentru ce-a scris în timpul nopții 😊

ARTICOLE SIMILARE

AVERTISMENT: autoritățile ascund gravitatea virusului nou și misterios din China

realitatea

Idei de tunsori pentru toamna 2018. Inspiră-te de la vedete!

Andreea Damian

Femeile si Masturbarea – subiect tabu?

realitatea

Pisicilor le place să fie mângâiate iar acest obicei ne aduce numai beneficii

Andreea Damian

Bebelușii modificați genetic – o nouă speranță pentru bolnavii de HIV și SIDA?

Andreea Damian

Jubileul de Platină. Regina Elisabeta a II-a, la 70 de ani de domnie – date neștiute despre suverană

Andreea Damian

Scrie un comentariu