Home > Lifestyle > Pisicilor le place să fie mângâiate iar acest obicei ne aduce numai beneficii

Pisicilor le place să fie mângâiate iar acest obicei ne aduce numai beneficii

pisici

Nu este nevoie de nicio dovadă științifică pentru a ști că petrecerea timpului în compania unei pisici leneșe sau a unui câine prietenos ne binedispune. Dar cercetătorii de la Universitatea de Stat din Washington ne confirmă: doar 10 minute de mângâiat animalul de companie vor reduce nivelul de stres.

În Statele Unite au fost deja implementate programe Pet Your Stress Away pentru elevii care se simt stresați din cauza examenelor, a veștilor și a orice altceva se întâmplă la școală. Elevii stresați pot petrece timp în compania unui câine sau a unei pisici și se speră că acest obicei îi va mai relaxa.

Cu toate acestea, oamenii de știință spun că aceste tipuri de programe fac mult mai mult decât să îmbunătățească starea de spirit a elevilor. Petrecerea timpului cu un prieten blănos reduce nivelul de stres. „Doar 10 minute pot avea un impact semnificativ”, explică Patricia Pendry, autoarea studiului. „Elevii din studiul nostru care au interacționat cu pisicile și cu câinii au înregistrat o reducere semnificativă a cortizolului, hormonul eliberat ca răspuns la stres”.

Cercetătorii au împărțit 249 de elevi în patru grupuri. Primul grup a putut să se joace și să mângâie pisici și câini timp de 10 minute. Cel de-al doilea grup a privit cum alți elevi plimbă animalele de companie, în timp ce al treilea grup a privit cum interacționau elevii cu ele. Cel de-al patrulea grup nu a văzut și nu a atins deloc animalele.

În dimineața următoare, imediat după ce s-au trezit, elevilor li s-au prelevat probe de salivă pentru a determina nivelul de cortizol. Subiecții care au interacționat direct și au atins animalele au prezentat nivelul semnificativ mai mic de cortizol. Cercetătorii vor să analizeze și impactul programului pe patru săptămâni.

Articole asemanatoare
Spotify
Spotify a lansat playlistul care să aline animalele rămase singure acasă
STUDIU: câinii pot număra și prelucra în mod firesc numerele, la fel ca oamenii
Nicolas Cage vorbește despre Halloween, filmul Primal și dragostea lui pentru pisici
Justin Bieber răspunde grupului PETA după ce a fost criticat pentru pisicile sale scumpe

3 Responses

  1. Pingback : Pisicilor le place să fie mângâiate, iar acest obicei aduce beneficii nebănuite - Stiri eZZ

  2. Pingback : Pisicilor le place să fie mângâiate, iar acest obicei aduce beneficii nebănuite | Adauga anunturi gratuite, Promovare online, Director web

  3. Într-adevăr, pisicile ne oferă o stare de spirit mai bună,o inimă puternică, o stare generală de sănătate mai bună şi stimulează curiozitatea copilului.
    Orice animal de companie ne face mai buni şi ne responzalizează.

Comenteaza acest articol

Pisicilor le place să fie mângâiate iar acest obicei ne aduce numai beneficii

by Andreea Damian   1 min
3