Tabu
FASHIONPEOPLESlider

Louis Vuitton a retras articolele de îmbrăcăminte cu tematica Michael Jackson

La două luni de la prezentarea colecției toamnă/iarnă 2019, casa de modă franceză Louis Vuitton a retras toate articolele de îmbrăcăminte cu tematică Michael Jackson după difuzarea documentarului privind presupusele abuzuri împotriva unor copii comise de artist.

Virgil Abloh, directorul artistic al brandului de lux, și-a prezentat colecția – care a inclus mănuși, mocasini de piele neagră și un tricou cu picioarele Regelui dansând – în luna ianuarie la Săptămâna Modei de la Paris.

Prezentarea colecției care a avut loc fix cu o săptămână  înainte de difuzarea documentarului Leaving Neverland a fost un omagiu adus lui Michael, iar piesele retrase recent de casa de modă urmau să apară în magazine în luna iunie. Abloh s-a gândit să vândă un chimono (shendyt) similar cu cel purtat de Michael Jackson în videoclipul piesei Remember the Time; o linie de haine cu imprimeu steagul Americii inspirat de We are the World; un pulover, hanorac și tricou dar și pantaloni cu personaje animate din musicalul The Wiz din 1978, în care a apărut și artistul; un tricou imprimat cu celebrii mocasini negri și șosete albe purtate de Rege, dar și o referinţă la legendara vestă cu trei închideri din Beat It.

De fapt, tot show-ul Louis Vuitton de la Paris i-a fost dedicat celui supranumit Regele muzicii pop. Înainte de spectacol, organizatorii au trimis invitații pe o mănușă încrustată cu pietre, asemănătoare cu cea purtată de Jackson. De asemenea, prezentarea care a avut loc într-un cort din grădinile Tuileries a fost inspirată de videoclipul piesei Billie Jean, iar oaspeții s-au bucurat de muzica lui Michael Jackson.

Casa de modă a afirmat că în momentul prezentării colecţiei nu a ştiut de documentarul „Leaving Neverland”, în care doi bărbați susţin că în timpul copilăriei s-au împrietenit cu Jackson şi ar fi fost abuzaţi sexual de acesta la începutul anilor 1990. „Sunt conştient că în lumina acestui documentar, prezentarea a provocat reacţii emoţionale. Condamn ferm orice formă de abuz împotriva copiilor, violenţă sau încălcare a drepturilor omului”, a declarat Virgil Abloh, într-un comunicat.

Abloh a mai spus că intenţia sa pentru această colecţie a vizat prezentarea lui Jackson ca artist al culturii pop. Într-un interviu acordat pentru New Yorker, designerul a recunoscut că nu a auzit despre documentar și că a vrut doar să-l omagieze pe Michael. Chiar înainte de prezentare, Abloh l-a descris pe artist drept muza supremă pentru moda masculină.

ARTICOLE SIMILARE

Profită de izolare pentru a pregăti un decor fabulos de Crăciun

Andreea Damian

Cum se simte Narcisa Suciu după operațiile complicate prin care a trecut

Andreea Damian

Alina Eremia, mămică?

Andreea Damian

New Urban Superheroes by Miss Sixty

realitatea

Drama actriței Natașa Raab! Boala cruntă de care suferă „Coana Chiva”. De luni bune e țintuită la pat

Andreea Damian

Cameron Diaz și Melissa Leo la petrecerea Vanity Fair

realitatea

Scrie un comentariu