Tabu
CULTUREPEOPLESlider

Kirk Douglas a murit la 103 ani!

Doliu la Hollywood! Celebru actor Kirk Douglas a murit în urmă cu câteva oare, miercuri, 5 februarie, la vârstă de 103 ani în locuința sa. Dezvăluirea a fost făcută de fiul acestuia, la fel de celebrul actor Michael Douglas.

halle-berry-kirk-douglas
halle-berry-kirk-douglas

„Cu o tristețe imensă, eu și frații mei anunțăm că Kirk Douglas ne-a părăsit astăzi la vârsta de 103 ani”, a spus Michael într-o declarație publicată pentru o revista celebră din SUA.

„Pentru toată lumea, el a fost o legendă, un actor din epoca de aur a filmelor care a trăit bine în anii săi de aur, un umanitar al cărui angajament față de justiție și cauzele în care a crezut a stabilit un standard pentru care toți să aspire”, a mai povestit actorul.

Sănătatea lui Kirk Douglas era din ce în ce mai șubredă în ultimul timp. În 1996, suferise un atac cerebral, dar se recuperase destul de bine. A fost în marină în anii celui de-al Doilea Război Mondial, iar în 1991 a scăpat cu viață dintr-un accident de elicopter în care două persoane au murit. Kirk s-a ales atunci cu o traumă serioasă la coloană.

Ultima dată a fost văzut în public în aprilie 2019, scrie tmz.com.

Celebrul Kirk Douglas a jucat în 95 de producții de televiziune sau filme artistice. A primit recunoaștere unanimă a măsurii talentului său odată cu rolul Spartacus, din filmul cu același nume din 1960, dar deja în 1959 fusese nominalizat la Oscar, pentru cel mai bun actor în rolul principal, grație rolului Midge Kelly, boxerul din „Champion”. N-a câștigat însă niciodată ca actor un Oscar. A câștigat în schimb două statuete ca producător, pentru „The Bad and the Beautiful” în 1953 și „Lust for Life” în 1957, unde l-a întruchipat pe pictorul Vincent Van Gogh. În 1995, Academia americană de Film i-a acordat un Oscar onorific pentru întreaga carieră. 

A fost căsătorit de două ori și cu fiecare soție a avut câte doi copii. Unul dintre aceștia este celebrul actor Michael Douglas. 

ARTICOLE SIMILARE

Rona Hartner, citată în instanță la trei luni de la deces

Andreea Damian

Cum arată bărbatul ideal în viziunea lui Charlize Theron

Andreea Damian

Angelina Jolie trăiește o mare dramă: riscă să-și piardă copiii. Ce a decis judecătorul

Andreea Damian

Tutorial make-up: Transforma-te de Halloween!

realitatea

Delia, martoră la tragedia din Alpi! Ce a observat când s-a uitat pe filmare – VIDEO

Andreea Damian

Pandemia mi-a „închis” căsătoria deschisă

Andreea Damian

Scrie un comentariu