Tabu
CULTURESlider

Scandal la Casa Regală! Măsuri drastice luate de regele Spaniei împotriva tatălui său

Regele Filip al Spaniei a anunțat că renunţă la moştenirea personală a tatălui său, fostul rege Juan Carlos, şi că îi retrage acestuia alocaţia anuală, potrivit unui anunţ făcut duminică seara de palatul regal.

Există suspiciuni de corupţie ce planează asupra a fostului suveran, în vârstă de 82 de ani. Juan Carlos, care a domnit 39 de ani, se confruntă și cu o anchetă a autorităților financiare elvețiene. Într-o declarație, palatul a spus că Juan Carlos, care a abdicat în 2014, nu va mai primi alocația anuală de 194.000 €.

Decizia casei regale vine după ce în urmă cu zece zile presa internaţională a scris că Juan Carlos ascundea 100 de milioane de dolari la Geneva, o sumă de bani pe care a primit-o în 2008 de la Arabia Saudită şi din care i-a dat mare parte amantei sale. Cotidianul „La Tribune de Geneve” scria că, în 2008, Juan Carlos a primit suma de bani de la regele Arabiei Saudite, Abdallah al II-lea, în contul din Elveţia al unei fundaţii panameze. În 2008, Spania se confrunta cu o gravă criză financiară şi un şomaj galopant. Regele nu s-a gândit o clipă să pună banii primiţi în trezoreria publică a regatului.

„The Daily Telegraph” a relatat, la rândul său, că Felipe al VI-lea era beneficiar al acestei fundaţii. Analiștii citați de BBC spun că regele Filip al IV-lea al Spaniei, în vârstă de 52 de ani, încearcă prin aceste măsuri să se distanțeze de treburile murdare ale tatălui său.

Juan Carlos I a domnit în Spania din 1975, de la moartea generalului Francisco Franco, dictatorul de dreapta care a condus Spania timp de 36 de ani după victoria sa asupra forțelor republicane în războiului civil spaniol. El a intrat în istorie pentru că a favorizat tranziţia de la dictatură la democraţie, în 1977, şi a blocat o lovitură de stat militară, în 1981. Dar Juan Carlos I a fost nevoit să abdice în iunie 2014, în favoarea fiului său, pe fondul unor scandaluri.

ARTICOLE SIMILARE

Ducii de Cambridge au un nou membru în familie

Andreea Damian

3 vedete care si-au facut tatuaje in numele partenerilor… din pacate!

realitatea

Sărbătoritul zilei de 13 aprilie

realitatea

THE KILLERS – Day & Age

realitatea

Victor Vrînceanu, prima reacţie după despărţirea de Andreea Antonescu. De ce s-a produs, de fapt, ruptura

Andreea Damian

Stiai ca cele mai cunoscute cantece de dragoste fac parte din coloanele sonore ale unor filme?

realitatea

Scrie un comentariu