Tabu
CULTURESlider

HBO Max retrage filmul „Pe aripile vântului”, din cauza tensiunilor rasiale

Celebrul film „Pe aripile vântului” din 1939 a fost retras temporar din serviciul HBO Max, după mai multe critici legate de „romantizarea sclaviei”.

Povestea epică petrecută în timpul Războiului Civil, ecranizată în 1939, cu Clark Gable în rolul lui Rhett Butler și Vivien Leigh în cel al lui Scarlett O’Hara, are la bază un roman scris cu trei ani înainte de Margaret Mitchell, scrie dailymail.co.uk.

Filmul prezintă idila furtunoasă din timpul Războiului Civil și al Reconstrucției, pentru care Hattie McDaniel a câștigat primul Oscar oferit unei persoane de culoare.

Luni, John Ridley, scenaristul unui alt film de succes, „12 ani de sclavie”, a scris în Los Angeles Times despre dorința lui ca filmul să fie scos din grila HBO.

Comedia „Mica Britanie” a fost ștearsă de pe Netflix, BBC iPlayer și BritBox din cauză că unii actori albi au înfățișat, cu ajutorul machiajului, personaje de culoare.

Ca reacție a protestelor masive împotriva rasismului începute în Statele Unite și extinse în toată lumea, Netflix a șters comedia cu Matt Lucas și David Walliams de pe platforma sa, alături de un alt titlu numit „Vino și zboară cu mine”.

Potrivit  Wall Street Journal, și serialul Cops a dispărut din grila Paramount Network, ceea ce indică faptul că televiziunile își revizuiesc politicile pe fondul protestelor anti-rasiste din Statele Unite.

ARTICOLE SIMILARE

The Nun, cel mai așteptat thriller al toamnei, filmat integral în România

Andreea Damian

Urban Blues Fest, ediția de toamnă | Festivalul care repune blues-ul românesc pe harta muzicii live

Andreea Damian

“Jurassic Experience” in premiera, in Romania!

realitatea

Un model a pozat nud la Zidul Plângerii din Ierusalim și i-a enervat pe credincioși

Andreea Damian

Cum sa-ti mearga mai bine chiar si cand iti merge rau? 5 secrete Tabu!

realitatea

Trupa Spice Girls anulează turneul mondial

Andreea Damian

Scrie un comentariu