Tabu
HEALTHSlider

Cât timp ne protejează anticorpii de noul coronavirus

Pacienții vindecați de Covid-19 își pierd anticorpii în câteva luni de la recuperare. Teoretic, ei se pot infecta din nou cu coronavirus. Cel puțin asta spun studiile științifice.

Pacienții infectați cu Covid-19 își pierd antocorpii IgG, anticorpi specifici virusului, care se formează mai lens, în câteva săptămâni sau luni după recuperare.

Anticorpii anti-Covid-19 pot rezista doar 2-3 luni în special la persoanele asiptomatice. Totuși, asta nu înseamnă neapărat că aceste persoane pot fi infectate a doua oară, au avertizat oamenii de știință.

Chiar și un nnivel scăzut de anticorpi neutralizanți puternici pot avea în continuare rol protector, la fel și celulele T ale sistemului imunitar și celulele B.

Oamenii de știință au comparat 37 de persoane asimptomatice cu un număr egal de persoane care au avut simptome specifice infecției cu noul coronavirus și au descoperit că anticorpii au scăzut la 2-3 luni după infestare, la niveluri sub pragul pentru un diagnostic pozitic la 40% din persoanele asimptomatice, comparativ cu doar 13% dintre persoanele cu simptome specifice.

ARTICOLE SIMILARE

#metoo, sau hainele cele noi ale sexismului

realitatea

Beyonce și Jay-Z își îndeamnă fanii să devină vegani

Andreea Damian

Premiile Grammy 2020. Femeile domină lista nominalizărilor

Andreea Damian

Cinci tipuri de burtică și sfaturi ca să scapi de ea rapid

Andreea Damian

Actorul din Friends, într-un film porno care parodiază serialul, pentru 1 mil. $

Andreea Damian

Delia a răbufnit atunci când a aflat de moartea Anei, femeia sfâșiată de câini în București

Andreea Damian

2 comentarii

Scrie un comentariu