Tabu
HEALTH

Cele mai frecvente afecțiuni ginecologice care apar pe timpul verii

Vara aduce pe lângă vacanță, excursii, relaxare și anumite probleme medicale pe care este bine să le știm și să le prevenim. Iată care sunt cele mai frecvente afecțiuni ginecologice pe timpul verii!

Bolile cu transmitere sexuală sunt cea mai frecventă cauză pentru care pacientele tinere se prezintă la medic în sezonul vacanțelor. Pe lângă clasicele vaginite bacteriene cu transmitere sexuala (tricomoniază și gonoreea), sunt foarte frecvente și vaginoza bacteriană și infecția genitală cu Chlamydia trachomatis.

Vaginoza bacteriana are o serie de factori de risc: sexul oral, parteneri sexuali noi/ multiplii, debut sexual precoce. Se manifestă prin secreții vaginale alb-gri abundente cu miros fetid care se exacerbează după contactul sexual. Netratată poate determina boala inflamatorie pelvină, dureri/disconfort în micul bazin, sindrom uretral.

Infecția genitală cu Chlamydia trachomatis ocupă locul I între bolile cu transmitere sexuală la femei asimptomatice în țările dezvoltate. Se manifestă prin inflamație vaginală moderată, simptome asociate cu infecția urinară și leucoree moderată sau poate fi asimptomatică. Chlamydia trachomatis este implicată în patogenia infertilității feminine.

ARTICOLE SIMILARE

Top 10 legume sănătoase de vară

Andreea Damian

Importanta interventiei precoce in autism

realitatea

De ce nu trebuie încălzită niciodată mâncarea la cuptorul cu microunde în recipiente de plastic

Andreea Damian

5 lucruri de luat în considerare înainte de a alege cabinetul stomatologic

realitatea

Problema oamenilor care au alergie la polen ar putea fi rezolvată cu sex

Andreea Damian

Alimente care pot reduce stresul

Andreea Damian

Scrie un comentariu