Tabu
BEAUTYSlider

Produsele de îngrijire a pielii te pot face să arăți mai puțin stresată? Explicația dermatologilor

Este imposibil să nu te simți stresată în această pandemie de coronavirus. Și stresul cauzat se poate manifesta din păcate pe fața ta. Experții sugerează că există o conexiune creier-piele, cu stres intens sau cronic care provoacă îmbătrânirea prematură a pielii, inflamație și acnee.

Pielea ta reflectă sănătatea internă, întrucât este cel mai mare organ și foarte activ din punct de vedere metabolic, spun dermatologii. Stresul eliberează cortizol, hormonul care vă pregătește corpul să lupte împotriva infecțiilor sau să se dea bătut.

Erupțiile acneice cauzate de producția excesivă de cortizol, împreună cu semnele pre-mature de îmbătrânire din cauza lipsei de colagen și elastină sunt câteva moduri în care stresul se poate manifesta pe față. Stresul intens poate provoca, de asemenea, apariția unor afecțiuni cronice ale pielii, cum ar fi eczeme, psoriazis și rozacee.

Cazurile extreme de stres pot crea, de asemenea, un ciclu continuu, provocând mai multe îngrijorări din cauza unei erupții, de exemplu, care a apărut din cauza factorului de stres inițial.

Unii oameni, dintr-o varietate de motive, unele necunoscute, sunt predispuși la apariția mai multor afecțiuni dermatologice în timpul stărilor emoționale sporite, cum ar fi stresul, furia, iritabilitatea. Din păcate, acum sunt cauzate de o problemă globală – pandemia de Covid-19.

Ce este îngrijirea anti-stres?

Îngrijirea anti-stres are ca scop hrănirea barierei pielii și calmarea inflamației. Avem nevoie de uleiuri și ceramide pentru a echilibra hidratarea și a calma pielea, anti-oxidanți pentru a repara și proteja, și factori de creștere și peptide pentru a menține sinteza colagenului.

Pielea stresată este mai puțin rezistentă, astfel încât va întâmpina mai multe dificultăți în a se apăra de mediu și a rămâne hidratată. Acest lucru poate determina uscarea și iritarea pielii mai ușor, motiv pentru care funcția multor produse anti-stres pentru îngrijirea pielii este de a hidrata și calma pielea.

Este, de asemenea, important să vă ocupați de emoții și să țineți sub control stresul. Experții recomandă, de asemenea, să dormiți suficient, să consumați probiotice, fibre și alimente bogate în antioxidanți pentru a reduce efectele cortizolului asupra corpului, dar și suplimente pentru a consolida rezistența corpului la stres. Căutați suplimente care includ ashwagandha, ginseng, rhodiola, bacopa, eleuthera și schisanda. De asemenea, anumite vitamine și aminoacizi vor calma mintea și vor sprijini producția de serotonină și dopamină, precum acid folic, inozitol, magneziu, 5-HTP, L-taurină, L-teanină, L-tirozină și GABA.”

ARTICOLE SIMILARE

Redescopera bucuria copilariei in fotografiile lui Sorin Onisor

realitatea

Cătălina Ponor a născut. Prima fotografie cu bebelușul fostei gimnaste

Andreea Damian

Delia și-a umilit public soțul. Reacția spumoasă a lui Răzvan Munteanu

Andreea Damian

Toată lumea o știe pe Monica Bellucci, dar puțin știu cum arată fiica ei. La 16 ani e de o frumusețe rară!

Andreea Damian

Adevărul despre divorțul dintre Dinu și Deea Maxer. Motivul care a dus la despărțire de fapt

Andreea Damian

Antena 1, la cuțite cu Chefii. Postul de televiziune i-a dat în judecată pe Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea

Andreea Damian

Scrie un comentariu